Menneskerettighetsorganisasjonen dokumenterer hvordan både president Mahmoud Abbas' Fatah-dominerte administrasjon på vestbredden, og Hamas på Gazastripen, slår hardt ned på kritiske røster.

— Begge de to palestinske regjeringene har hver for seg åpenbart tatt i bruk de samme metodene for å sjikanere, skremme og bruke fysisk makt mot enhver som tør å kritisere dem, sier Sari Bashi, som leder Human Rights Watchs virksomhet i området.

— Det palestinske folk har kjempet hardt for å få den beskyttelse som følger av medlemskap i verdenssamfunnet, og lederne deres bør ta på alvor de avtaler de har undertegnet, sier hun.

Human Rights Watch dokumenterer i en fersk rapport hvordan palestinske sikkerhetsstyrker har pågrepet journalister, politiske aktivister og rapartister, som på fredelig vis har kritisert palestinske myndigheter.

Fire av dem som ble pågrepet hevder å ha blitt utsatt for tortur eller fysisk mishandling. Hamas-ledelsen i Gaza by benekter dette, mens myndighetene på Vestbredden er uvillige til å følge opp anklagene og viser til at det ikke foreligger noen formell klage. (©NTB)