— Marianne er en dame som vi alle kjenner. Hun er 34 år, bor på Grünerløkka og har mann, to barn og jobb. Hun lever et liv hun er ganske fornøyd med. Så skjer det at hennes mann og kjæreste ikke bare er utro, men han velger rett og slett å dele livet sitt med en annen. Vi følger henne på veien videre etter å ha fått et slag i trynet, forteller Agnes Kittelsen på telefon fra Oslo.

- Beundringsverdig

- Hvordan reagerer hun?

— Jeg vil si at hun reagerer veldig menneskelig, men også beundringsverdig. Hun har mange offensive strategier. Hun går på byen, prøver å svømme, hun blir lei seg, og hun kjøper Flax-lodd. Det er en slags «coming of age»-historie, der hun blir voksen litt sent i livet. - Kjenner du deg igjen i noen av sidene til Marianne?

— Jeg vil heller si at jeg føler en beundring for den offensive holdningen hun har. Fungerer det ikke, så prøver hun igjen.

Improviserte

16. januar er det premiere på «Staying Alive», med Agnes Kittelsen, Linn Skåber og Anders Baasmo Christiansen i hovedrollene.

På bildet klipper Kristin og Marianne hull i dressen til Mariannes utro mann. Men de er jo ikke onde, så de fester den avklippede delen på dressen med en sikkerhetsnål. Foto: Maipo/Nordisk filmdistribusjon

— Charlotte Blom har skrevet et fint manus og har hatt stor tillitt til oss. Vi har fått lov til å improvisere innenfor rammene som manuset gir. Det har vært en gøy prosess. - Har du noen eksempler?

— Ja, karakteren min har mange møter med bestevenninnen sin, Kristin, som spilles av Linn Skåber. Vi har fått holde på nesten i det uendelige.

Johnny Logan-flørt

I et av sine forsøk på å komme seg videre etter utroskapen, drar Marianne på byen. Der treffer hun Johhny Logan og slår an en flørt.

- Hvordan gikk det?

— Det gikk fint. Det var jo litt spennende. Jeg tenkte: Hvem er Johnny Logan, og hvem er Johnny Logan i dag? Så kom en flott, velpleid herre på settet, som var en fornøyelse å jobbe sammen med.

Linn Skåber spiller Mariannes bestevenninne Kristin. Her demonstrerer Kristian hva som kunne skjedd dersom Marianne gikk med på forslaget til Johnny Logan. Foto: Maipo/Nordisk filmdistribusjon

— I en av scenene ser vi deg over en kjøkkenbenk, med Linn Skåber stående bak. Hva skjer?

— Hehe, hun viser hva som hadde skjedd dersom Marianne gikk med på forslaget til Johnny Logan, svarer Kittelsen uten å ville røpe for mye.

- Har det vært noen scener som har vært spesielt gøye eller pinlige å spille inn?

— Det var ikke så gøy å hoppe fra timeteren. Jeg tenkte på forhånd at det kom til å gå greit, men når jeg først sto der så var det ikke gøy. Hadde det ikke vært for at det var en gruppe som skulle inn å bruke svømmehallen, så hadde jeg aldri hoppet.

- Hvordan gikk det?

— Jeg er nå her i dag da.

Spiller Agnes i «Brand»

Det er en travel måned for Agnes Kittelsen. I tillegg til «Staying Alive»-premieren, var det premiere på Henrik Ibsens «Brand» på Det Norske Teatret tidligere i januar. Der spiller Kittelsen Agnes.

— Det er hektisk. Det er ikke småtterier i «Brand» heller. Det er de store tingene i livet. Jeg mister et barn og dør hver kveld. Men jeg synes at det er fint å jobbe med prosjekter med en så stor spennvidde.

I mars er det klart for en ny premiere på teateret for Agnes Kittelsen. Da er det duket for den danske forestillingen «Bo bedre» som er inspirert av interiørmagasinet med samme navn.