Ifølge VG har politiet i Tromsø gjennomført 25 dommeravhør, og det er berammet ytterligere 15 de neste to ukene. Det er dessuten planlagt ytterligere fem til ti dommeravhør, bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes overfor avisen.

— I utgangspunktet betyr ikke de nye dommeravhørene at det er flere fornærmede i saken. De fleste barna som avhøres, har status som vitner, opplyser Lysnes.

Mannen i 30-årene er siktet for seksuelle overgrep mot i alt elleve barn i den private barnehagen hvor han har jobbet fra 2008. Han ble pågrepet onsdag 6. mai etter at foreldre hadde sendt en bekymringsmelding til politiet. Mannen ble pågrepet tre timer senere mens han var på jobb. Han har erkjent deler av siktelsen.

Barna som hittil er omfattet av siktelsen, er både barn som går i barnehagen i dag, og barn som tidligere har gått der, men som nå går på skolen. Når det gjelder seks av barna har politiet siktet mannen for overgrep som etter norsk lov er sidestilt med samleie. Overfor fem barn er han siktet for uanstendig atferd. Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger. (©NTB)