Verken NRK eller TV 2 arrangerer duellen mellom de to partilederne. Det er Høyre og Arbeiderpartiet selv som står som arrangører. Derfor velger TV-kanalene å ikke sende arrangementet på direktesendt TV. Man kan kun følge det på NRKs nett-TV og YouTube fra klokken 20, skriver Finansavisen.

— TV-kanalene er mest opptatt av å sende egne arrangementer, ikke de partiene holder selv. Derfor blir rekkevidden til denne duellen mindre enn den burde ha vært, og kun et lite publikum vil få nytte av den. Det er nok ikke mange velgere som bytter synspunkt etter dette, sier Anders Todal Jensen, professor i statsvitenskap ved NTNU.

Han mener denne første duellen setter tonen for høstens kommune- og fylkestingsvalg, og tror debatten vil bli avgjørende for hvordan de to partiene vil kjempe mot hverandre videre.

— Dette er et bevisst trekk fra partienes side. At Høyre og Arbeiderpartiet fokuserer på hverandre som hovedmotstandere har de gjensidig glede av. De andre partiene vil automatisk bli satt i skyggen, sier professoren. (©NTB)