Hausken Nordberg måtte ta igjen ett minutt og tre sekunder for å ta Sveits på annenplass. Etter et fantastisk løp tok hun igjen fire konkurrenter foran seg og sikret sølvet bak suverene Danmark. Danskene vant med ett minutt og 21 sekunder.

— Det var et kjempeløp. Utrolig deilig å begynne med medalje i første finaleøvelse, sa Hausken Nordberg.

Norges førstemann ut, Elise Egseth, hang godt med og lå på delt tredjeplass med Sveits etter første etappe. Det var likevel 48 sekunder opp til Danmark allerede fra start.

På annen etappe tapte Håkon Jarvis Westergård terreng. 22-åringen mistet tre plasser og Norge var 38 sekunder bak medalje.

Øystein Kvaal Østerbø løp Norge opp en plass til 6.-plass, men hentet ikke tid på medaljeplassen. Det var likevel godt nok til at Hausken Nordberg kunne gi Norge sølv i den første øvelsen. (©NTB)