— Det er veldig mange idrettsutøvere som ikke klarer det Ulrika har gjort, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener.

60-åringen prater om måten Ulrika Olsson har kommet tilbake etter overtråkket mot Glassverket. Fredag hadde Olsson sin første trening med laget etter smellen. Søndag var hun banens store gallionsfigur med sine elleve mål, da Vipers tok sin fjerde seier for sesongen.

— Å komme tilbake på den måten er imponerende. Hun virket ikke preget i det hele tatt, sier den tidligere landslagstreneren.

- Supert i angrep

Vipers, og Olsson inkludert, kom trått i gang mot Oslo-jentene før det virkelig løsnet etter hvilen, anført av Stockholms-jenta.

— Til tross for at hun har noen bom så fortsetter hun. Hun spiller supert i angrep med skuddet sitt, og bakover jobber hun også godt, mener Pettersen.

Gunnar Pettersen, fremst til venstre, er godt fornøyd med Ulrika Olssons prestasjoner. Foto: Herman Folvik

Det verste Olsson vet er å se sitt lag spille uten å kunne bidra, ifølge henne selv. Det måtte hun mot Larvik og Nordstrand.

— Jeg hater det. Det er så ille. Mot Oppsal var jeg full av overskudd etter ikke å ha spilt noe i det siste. Det var derfor det gikk så bra, jeg var egentlig fin i foten, fleiper Olsson, som teipet ankelen kraftig i møtet mot Oppsal.

- Bare gøy

I tillegg til sine skudd fra distanse, som er i ferd med å bli et varemerke, virker også 24-åringen svært trygg fra straffemerket.

— Jeg har kommet godt inn i gruppa. Jeg trives veldig godt her med jobben, byen og jentene er helt fantastiske. Det har bare vært gøy, forteller fjorårets toppscorer i den svenske eliteserien.

Olssons fandenivoldske spill har ikke bare imponert trener Gunnar Pettersen. Også lagvenninnene lar seg begeistre av svensken.

— Hun var så gira etter å spille før kampen. Den dama er vanskelig å stoppe når hun kommer i 110, sier Vilde Kaurin Jonassen og legger til:

— Det er så enormt mye vilje i det hun gjør.

Olsson ble fortjent kåret til Vipers' beste spiller etter kampen av en lokal jury.

Ny skade

Til tross for et godt comeback av svenske Olsson og en sterk 30- 23-seier, var det likevel et sår i gleden. Karin Weigelt måtte forlate banen etter drøye 45 minutter.

— Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg prøvde meg på en finte så ble jeg tatt og kjente noe i kneet, sier sveitseren, som scoret tre mål.

Karin Weigelt pådro seg en skade under kampen og måtte hjelpes av Ulrika Olsson. Foto: Herman Folvik

— Hvor alvorlig det er vet jeg ikke ennå. Jeg klarer å gå på det, så det er ikke så verst, men jeg har hatt det bedre, sier Weigelt.

— Vi har ikke råd til å miste hun. Hun er den eneste keivhendte spilleren vi har i øyeblikket. Heldigvis er det 14 dager til neste kamp, sier Pettersen.

Vipers avsluttet kampen med høyrehendte Marta Tomac og Lynn Knippenborg som høyrekant, noe Pettersen ikke er begeistret for.

— At vi ikke har en keivhendt spiller gjør at et forsvar kan stå tre meter smalere på oss og vi får mye mindre å spille på, sier Pettersen.

Vipers har kantspillerne Hanne Andve (19) og Karoline Olsen (17) tilgjengelig, men begge disse er også høyrehendte. Søndagens seier gir Vipers fjerdeplass etter seks runder.