Elleve personer sto tiltalt da narkotikasaken gikk for retten i januar. Ifølge tiltalen kjøpte Persbrandt i mai i fjor 12 gram kokain av en av de medtiltalte, skriver Aftonbladet. Den kjente skuespilleren nektet straffskyld.

Selv om Persbrandt ikke ble tatt på fersken med stoffet, finner retten det bevist at han har kjøpt narkotika. Påtalemyndighetens viktigste bevis for at Persbrandt var involvert i handelen, var avlytting av skuespillerens mobiltelefon hvor Persbrandt blant annet selv skal ha ringt til selgerne.

— Jeg har ikke ringt de samtalene til det nummeret, og jeg har verken bestilt taxi eller kokain, sa Persbrandt i retten.

Den større narkotikasaken som gikk for retten i Stockholm, gjaldt salg av narkotika forkledd som drosjevirksomhet. To av de elleve som sto tiltalt i saken, er dømt til ti års fengsel for grov narkotikasmugling.

Hovedmannen sto tiltalt for å smuglet stor mengder kokain, amfetamin og MDMA (ecstasy) til Sverige via Tyskland. Ifølge påtalemyndigheten var Persbrandts rolle å oppbevare en mindre mengde kokain på til sammen 12 gram, som han ifølge dommen skaffet seg gjennom en eller flere handler i fjor. (©NTB)