Facebook stopper annonse som skal hjelpe unge

Oslo (NTB): I en annonse fra Bufdir gis unge muligheten til å spørre om hvor grensen går blant annet når det gjelder sex. Facebook mener reklamen prøver å selge et seksuelt produkt eller tjeneste.

Etter to uker har derfor Facebook stanset Barne-, ungdoms— og familiedirektoratets (Bufdir) annonse «Pressa til sex?» som er ledd i kampanjen de har kalt «#ikkegreit», skriver VG.

Gjennom spørretjenesten Ung.no går kampanjen ut på at unge skal kunne spørre direktoratet om hva som er akseptabelt, og hva som ikke er det, både når det gjelder sex, mobbing og vold.

Bufdir har brukt Facebook som annonsekanal for å nå ut til flest mulig, men sist lørdag fikk direktoratet beskjed fra Facebook om at annonsen var stanset. Facebook opplyser blant annet at beslutningen er endelig.

— Vi undrer oss over praksisen til Facebook, når de kan stoppe en viktig annonse slik. Og vi forstår ikke hvorfor den må stoppes. Vi har vært veldig bevisst på ikke å spille på sex i kampanjen, og har vært nøye på å velge riktige bilder, slik at de ikke oppfattes som støtende for noen, sier redaktør Beate Aas i Ung.no til avisen. (©NTB)