Kaptein David Beckham bommet på Englands første straffe, men engelskmennene øynet håp igjen da Portugals Rui Costa også bommet på Portugals tredje straffe.Ricardo ble den store helten da han, uten hansker, reddet Darius Vassells straffe. For å gjøre showet komplett tok han den neste straffen for Portugal. Ricardo satte ballen sikkert i mål.

Dermed vant Portugal straffesparkkonkurransen 6-5 og seiersfesten var i gang på Estadio da Luz.

England og Portugal måtte ut i ekstraomganger i EMs første kvartfinale torsdag. Det sto 1-1 ved full tid.

Owen scoret kampens første mål etter bare tre minutter. Liverpool-spissen satte ballen i mål fra åtte meter etter en forferdelig tabbe av Costinha. Den vanligvis solide midtbanespilleren misset da han skulle klarere med en heading.

England ble kraftig redusert da Wayne Rooney måtte ut med skade etter 27 minutter. Han ble erstattet av Darius Vassell.

Portugal hadde ballen mer enn England hele kampen, men først etter 82 minutter kom utligningen. Det var Helder Postiga som sørget for elleville jubelscener hos vertsnasjonen.

Like før slutt headet Sol Campbell ballen i mål etter mye fram og tilbake foran mål, men dommer Urs Meier dømte portugisisk frispark.

Ingen av lagene klarte å score i første ekstraomgang, men i den andre ble Portugal-fansen sendt til himmels igjen. Innbytter Rui Costa ristet av seg Phil Neville etter 110 minutter og satte ballen i mål via tverrliggeren fra 17 meter.

Frank Lampard ordnet 2-2 til England fem minutter senere. En corner fra David Beckham ble headet til Lampard fra John Terry. Chelsea-spillere vendte og skjøt ballen i mål fra kort hold. (©NTB)