AMSTERDAM: I tillegg er over 50 alvorlig skadd, opplyste nederlandske luftfartsmyndigheter på en pressekonferanse på Schiphol-flyplassen onsdag ettermiddag.

Flyet hadde 135 passasjerer og en besetning på åtte om bord. Boeing 737-maskinen fra Turkish Airlines kom fra Istanbul, og skulle lande på Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam. Men noe gikk galt, og flyet krasjlandet ved 10.40-tiden på et jorde 200 meter fra rullebanen.

Flykroppen ble delt i tre i det harde sammenstøtet med bakken.

Øyenvitner forteller at flere titall personer klarte å ta seg ut av flyvraket på egen hånd. Men mange er skadet, og flere skal fortsatt sitte fastklemt inne i flyet.

– I sjokk

En av de overlevende passasjerene ringte til TV-stasjonen CNN-Turk fra sin mobiltelefon like etter krasjlandingen. Han fortalte hvordan han kunne spasere uskadd ut av flyvraket.

– Folk er i sjokk, men mange har klart å ta seg ut i live, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Redningsarbeidere hjelper passasjerer ut av det tyrkiske flyet som krasjlandet på Schiphol-flyplassen i Amsterdam onsdag formiddag (Foto: Scanpix)

Øyenvitner forteller at flyet kom inn over Schiphol-flyplassen i svært lav høyde, før det plutselig vendte nesen brått opp. Deretter vendte flysnuten ned igjen, og flyet styrtet i bakken. Schiphol er en av Europas travleste flyplasser.

– Flyet krasjet idet det nærmet seg rullebanen, bekrefter pressetalskvinne Melanie Smieder ved flyplassen.

Ingen brann

Hun opplyser at en stor redningsoperasjon er i gang. Flere brannbiler og ambulanser er ved flyet. Flykroppen begynte ikke å brenne, og det kan ha bidratt til at mange overlevde.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Den tyrkiske transportministeren opplyser at Boeing-maskinen, som bare er sju år gammel, sist var gjennom tekniske undersøkelser 22. desember 2008.

HELDIG: Ni personer omkom, men de fleste passasjerene overlevde flystyrten i Amsterdam onsdag formiddag. Denne kvinnen var blant de heldige. (Foto: Scanpix)