OSLO: Bjarne Håkon Hanssen har varlset at han gir seg som helse— og omsorgsminister. Etter det TV 2 kan erfare går det mot Grete Faremo som arvtager til Hanssen, skriver TV 2 Nyhetene på sine nettsider lørdag kveld.

- Sterk kandidat Spekulasjoner rundt hvem som tar over de ledige statsrådpostene har pågått de to siste ukene. Faremo fra Bygland har av flere blitt trukket fram som en sterk kandidat i denne prosessen . Blant annet fordi både fiskeriminister Helga Pedersen gir seg, og mest sannsynlig også næringsminister Sylvia Brustad.

Den opprinnelige setesdølen har tidligere vært både bistandsminister, justisminister og oljeminister. VG skrev allerede for to uker siden at Faremo ble vurdert til å ta over minst tre ulike departementer.

Den tidligere justisministeren blir av kretsen rundt Stoltenberg ansett som en potensiell statsråd med stor gjennomføringskraft og som dermed kan drive gjennom større reformer.

Næringslivserfaring For én uke siden skrev også Dagbladet at flere personer som samarbeider tett med statsminister Jens Stoltenberg, holder en knapp på Faremo som ny helseminister. Det er særlig Faremos solide erfaring fra næringslivet som trekkes fram som positivt med tanke på helseministerposten, ettersom den kompliserte samhandlingsreformen blir en av hovedoppgavene.

Grete Faremo var bistandsminister i 1990-1992, justisminister i 1992-1996 og olje- og energiminister i 1996.