«Billy Elliot» var en stor suksess på kino verden over da den kom ut i 2000, og fem år senere kom den første musikalversjonen opp på Londons West End. To år senere sto Australia for tur, mens den amerikanske utgaven traff Broadway i 2008. I går sikret sistnevnte utgave seg hele ti priser da Tony Awards ble delt ut i New York.

Pris

Det er The Broadway League og American Theatre Wing som står bak prisutdelingen, og den har pågått hvert år siden 1967. Ifølge Reuters var det Elton John som ivret for å overføre «Billy Elliot» fra filmlerret til scene og det var også han som laget musikken til musikalen.

Økonomi

Under prisutdelingen gjorde Elton John et poeng av at besøket på musikaloppsetningene ikke har gått ned på tross av finanskrisen.

– Vi kom hit i en hard økonomisk tid. Dere åpnet lommebøkene og hjertene for oss, og vi elsker dere for det, sa artisten.

«Billy Elliot» ble blant annet kåret til beste musikal, men Elton John ble slått av «Next to normal» i kategorien beste musikk. Han fikk imidlertid være med å ta imot prisen for beste musikal.

De tre guttene David Alvarez, Trent Kowalik og Kiril Kulish deler hovedrollen mellom seg på Broadway, og de delte prisen for beste skuespiller.

Se listen over alle vinnerne her.