Erna Solberg sier resultatet er hyggelig, men understreker at det er lenge til neste valg og at det begrenset hvor viktig en slik måling er.– De betyr ikke mye, men når man skal forhandle om posisjoner, så vil det være der i bakhodet, sier høyrelederen til VG, som har bestilt målingen fra InFact.

Frp-leder Siv Jensen er mer opptatt av å påpeke at velgere som tilhører alle partier er med i målingen og sier det slår negativt ut for Fremskrittspartiet.

– Jeg er ikke så overrasket, fordi jeg leder et parti som er tydelig i svært kontroversielle spørsmål. Så det overrasker meg ikke at sosialistiske velgere foretrekker henne fordi hun ligner mer på Jens Stoltenberg.

Sentrum på sidelinjenKristelig Folkeparti levnes lite håp om å gjenta bedriften fra de to Bondevik-regjeringene. Bare 7,4 prosent mener KrF-leder Dagfinn Høybråten er den beste til å lede en borgerlig koalisjon.

Enda vanskeligere vil det være for Venstre å gjøre krav på toppjobben. Ved sist valg havnet partiet under sperregrensen, og bare 4,8 prosent tror den nyvalgte partilederen Trine Skei Grande er rett dame for jobben.

Ikke bare partilederneBegge sentrumslederne blir slått i popularitet av Høyres Per-Kristian Foss, som ønskes av 14 prosent. Eksformann Carl I. Hagen i Frp ønskes av 3,2 prosent av velgerne, dersom det skulle bli regjeringsskifte.

Ser man på velgerne til de to blå partiene, er det tydelig at de slutter opp om sine respektive ledere. 67,6 prosent av høyrevelgerne ønsker seg Solberg, mens 61,7 prosent av dem som stemmer Frp, helst ser Siv Jensen i statsministerstolen. (©NTB)