OSLO: Windstad og tre andre journalister var på reportasjetur sammen med russiske menneskerettsaktivister da minibussen de kjørte i, ble stanset av væpnede menn onsdag kveld, ifølge Sveriges Radio.

– Han er nå på sykehus med skader etter at 20 maskerte menn angrep ham og reiseteamet. Bussen de satt i brant ned. Vi forsøker å kontakte ambassaden og norsk UD, skriver Ny Tid-redaktøren på sin Facebook-side.

– Angrepet med køller

Til NRK sier Lie at journalistene ble angrepet med køller. En russisk journalist i bussen sier ifølge Sveriges Radio at de tidligere på dagen ble forfulgt av et ukjent kjøretøy.

Ifølge RIA Novosti skjedde angrepet ved 17-tiden onsdag.

De tre andre journalistene kommer fra Sverige og Russland. Alle er nå i sikkerhet på sykehus der de får behandling for skadene.

UD jobber med saken

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at de kjenner til hendelsen og jobber med å undersøke saken.

– Vi har fått melding fra en organisasjon som representerer en eller flere av dem som var med på turen. Det de forteller oss er at det var bevæpnede menn som gikk til angrep på denne bilen. De skal ha blitt tvunget ut og blitt behandlet hardhendt. Noen skal ha havnet på sykehus. Vi vet ikke mer foreløpig, men vi jobber med saken, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Rune Bjåstad.

Windstad og resten av følget var på vei til Tsjetsjenias hovedstad Groznyj da de ble angrepet