— Operasjonene i Cizre er fullført med vellykket resultat, sier innenriksminister Efkan Ala ifølge nyhetsbyrået Anatolia.

Det døgnkontinuerlige portforbudet som ble innført i byen sørøst i Tyrkia 14. desember, opprettholdes inntil videre, tilføyer han.

Tyrkiske sikkerhetsstyrker gikk på tampen av fjoråret til aksjon mot væpnede opprørere fra den kurdiske PKK-geriljaen som hadde tilholdssted i Cizre nær grensene til Syria og Irak. Siden har det vært voldsomme kamper i Cizre, og deler av byen ser ut som en krigssone.

Men også sivile er blitt hardt rammet, og ifølge Turkish Human Rights Foundation er minst 224 sivile, deriblant 42 barn, drept siden august i kampherjede områder underlagt portforbud. Også FN har reagert på de tyrkiske sikkerhetsstyrkenes fremferd overfor sivile og krevde sist uke gransking av meldinger om drap på ubevæpnede kurdere i Cizre.

Det sørøstlige Tyrkia har vært åsted for de verste voldshandlingene på flere tiår siden en våpenhvile mellom PKK og regjeringen kollapset i fjor og hæren innledet en luftkrig mot geriljaen. (©NTB) (©NTB)