Politiadvokat Christian Hatlo begjærte lukkede dører da Mirmotahari på ny ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag.

Mirmotaharis forsvarer, advokat Anders Brosveet, hadde ingen innsigelser mot begjæringen, og etter en kort tenkepause tok retten aktors begjæring til følge.

Rettens begrunnelse er at etterforskningen er i en innledende fase, og at det vil skade etterforskningen dersom informasjon om saken kommer ut. Retten mener også at det er viktig at politiet får ro rundt etterforskningen.

Advokaten ble fredag løslatt av Borgarting lagmannsrett, men så pågrepet på nytt. 38-åringen er siktet for å ha bedt en av sine klienter om å kidnappe et voldtektsoffer, forsøk på å motarbeide rettsvesenet, samt forsøk på grovt skadeverk, noe som går fram av et opptak av en telefonsamtale. Det var VG som publiserte lydopptaket hvor advokaten ber om disse tjenestene.

Mirmotahari ble fengslet av Oslo tingrett 17. juni, men ble altså løslatt av lagmannsretten fredag. Samme dag ble han pågrepet på nytt. Bakgrunnen skal være at politiet har nye opplysninger om at han skal ha begått straffbare handlinger. (©NTB)