Lite sier meg at velgerne vil få noe svar på hvilken av statsministerkandidatene vi vil stille oss bak.

Å være attraktiv blant flere friere er en spennende følelse. Dessverre er det slik at jo lenger du setter frierne på pinebenken, jo mer øker risikoen for å sitte igjen uten noen gode alternativer.

Nøkkelposisjonen KrF besitter i sentrum av norsk politikk er nemlig i fare om man ikke tar et valg i november og gir velgerne svar på om det er Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre som blir statsminister neste høst.

Ikke-sosialistisk regjering

Min klare anbefaling til ledelsen er å gå til valg på en ikke-sosialistisk regjering som KrF er en del av.

I Dagbladets siste undersøkelse blant 600 av KrFs tillitsvalgte, støttet et overveldende flertall Erna Solberg som statsminister i 2017. Frp var man heller lunken til. Det er ikke noe nytt at KrFs tillitsvalgte er skeptiske til fløypartier, spesielt Frp som man gjennom denne stortingsperioden har hatt mange tøffe tak med.

Les også :

Les også :

Jeg er derimot redd for at den store misnøyen med det mørkeblå regjeringspartiet, har gitt mange KrF-ere korttidshukommelse.

«På 8 måneder har vi fått mer gjennomslag for vår politikk, enn på 8 år med rødgrønn regjering». Det gikk ikke et politisk seminar forbi uten at denne setningen ble malt som et banner over vår nye politiske situasjon etter forrige stortingsvalg.

Det var stor begeistring hos KrF, men dette var i 2014, og 2015. ## KrF kan ta æren

Gjennomslaget er fremdeles like stort, se bare på elevsatsingen som KrF kan ta æren for. I høst startet mange elever på skolen med en ekstra lærer i hvert klasserom. Et nasjonalt mobbeombud er på trappene, opptrappingsplan for psykisk helse er vedtatt og butikkene har fremdeles stengt på søndager. Vår innflytelse på norsk politikk er sterk.

Husk også verdikampen vi kjempet mot Arbeiderpartiet om sorteringssamfunn og familiepolitikk. Videre vil jeg minne om at det er i denne regjeringsperioden KrF har fått gjennomslag for en opprydding av de rødgrønnes regelverk for asylbarna.

Det er bare tre år siden KrF mente det var på tide med en ny kurs for landet vårt. Vi kan ikke snu kappen etter vinden ved hvert stortingsvalg, vi må stå for det valget vi tok i 2013 da vi sa farvel til det sosialistiske styringsalternativet.

KrF er et kristendemokratisk parti i sentrum av norsk politikk. Mitt tydelige råd til Hareide og resten av ledelsen, er at KrF bør bruke sin nøkkelrolle til å invitere Erna Solberg med på en styrking av sentrum. Våre naturlige samarbeidsparter basert på graden av gjennomslag for egen politikk, er uten tvil Høyre og Venstre. Og ettersom en ren sentrumsregjering per i dag er utopi, må KrF gå til valg på en regjering bestående av oss selv, Venstre og Høyre.