Lokalisering av politiets nye lønns— og regnskapssenter ble tema i Stortingets spørretime onsdag. Representanter fra Senterpartiet, KrF og Arbeiderpartiet uttrykte bekymring for at kriteriene som legges til grunn for plasseringen av det nye senteret, gjør at kun Oslo og det sentrale østlandsområdet blir aktuelt.

— Det er viktig at statsråden presser på. At kun Østlandet er vurdert, overrasker meg veldig, siden politireformen sier at det skal legges vekt på spredning av funksjoner, sa KrFs Kjell Ingolf Ropstad.

Flere stortingsrepresentanter var opptatt av at både statlige arbeidsplasser skal spres til andre deler av landet, og at sterke fagmiljøer bygges opp på ulike steder i landet.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) forsikret om at de nasjonale retningslinjer skal legges til grunn for lokalisering av nye arbeidsplasser.

Anundsen ble også utfordret på om progresjonen av politireformen går raskt nok. Venstres Iselin Nybø fortalte om kontakt med politifolk rundt om i landet som er frustrerte over å ikke vite om deres lensmannskontor skal legges ned og hva som skjer i prosessen. (©NTB)