Det er FNs organisasjon for bekjempelse av ebola UNMEER som sier at mangelen på mat i områder som er satt i karantene, er så akutt at folk tvinges til å forlate områdene for å finne noe å spise. Dermed spres smitten ytterligere.

Samtidig sier Sierra Leones visehelseminister at ebola har undergravd folks tillit til landets helsesystem at mange mennesker dør av andre sykdommer fordi de ikke tør komme til sykehus og klinikker for å få legehjelp.

Nærmere 5.000 mennesker har dødd av ebola i de tre vestafrikanske landene Guinea, Liberia og Sierra Leone, opplyste Verdens helseorganisasjon WHO onsdag. Torsdag sa de imidlertid at så mange som 10.000 kan ha dødd.

Men mens situasjonen har bedret seg i Liberia og stabilisert seg i Guinea, har to tredeler av de nye tilfellene de siste tre ukene vært i Sierra Leone.

UNMEER sier at det for tiden bare er fire behandlingssentre med 288 senger for ebola i Sierra Leone, og at 196 pasienter var under behandling søndag. Men UNMEER mener at halvparten av tilfellene i landet ikke er meldt til myndighetene. (©NTB)