Dommernes avgjørelse var kontroversiell, og det oppsto høylytt buing i salen, da dommerne enstemmig ga seieren til Tisjtsjenko. De fleste oppfattet at det var Levit som hadde vunnet matchen.

— Jeg kom hit for å ta gull, men til sjuende og sist klarte jeg ikke å oppfylle det ønsket 100 prosent, men sånn er livet, sier Levit etter finaletapet. Når en spørsmålsstiller antyder at han burde vunnet, sier Levit:

— Det er hyggelig at du mener det. Dommerne hadde en annen oppfatning - jeg skulle ønske du satt på deres plass.

Levit gikk tett innpå russeren for å redusere fordelen Tisjtsjenkos store rekkevidde gir. I de to første rundene var det bokseren fra Kasakhstan som var den mest aktive, og det så ut til at Tisjtsjenko ville trenge en real knockout for å sikre seg gullet. I stedet tok han altså seieren på poeng, en avgjørelse som så ut til å komme like overraskende på Levit som på publikum.

— Teknisk kjempet jeg ikke så bra, fordi taktikken var å jobbe på avstand fordi jeg er litt høyere. Det funket ikke så bra, men jeg vant likevel, så jeg er fornøyd, sa Tisjtsjenko etter kampen. Han sier han ikke forsto hvorfor folk buet, noe han ikke likte. Han sier han har gitt alt og føler gullet er fortjent og noe han har kjempet hele livet for å oppnå. Om selve buingen sier han at han regner med at publikum «hadde en grunn til å oppføre seg sånn». (©NTB)