OnklP & De Fjerne Slektningene var headlinere fredag kveld. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Måkeskrik satser på estetikk, og ar fått flere særegne sitteplasser. Som "tean i tanga" med saltvann og tang, pioner-båter omgjort til sofa for eksempel. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Cheap Karma fra Kristiansand på scenen lørdag kveld. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Bendik spilte fredag kveld. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Selv de minste er med på festival. Foto: Charlotte Åsland Larsen
Motorpsycho Foto: Charlotte Åsland Larsen
Baby in Vain

— Det er veldig stas å spille her på Måkeskrik, sier Motorpsycho-vokalisten. Det er lørdag kveld og bandet skal avslutte årets Måkeskrik.

Tross litt lydproblemer er stemninga god, og bandet utnytter en liten lydjustering til å ta en skål med publikum. Når bandet går av scenen jubler både publikum og festivalsjef:

Fornøyd festivalsjef

Festiavlsjef Cathrine Sørensen Foto: Charlotte Åsland Larsen

— Det var en fantastisk avslutning med Motorpsycho. Det var vakkert og fint. Festivalen har gått veldig bra. Det har vært god stemning og godt besøk, også fungerte det slik vi håpet det skulle gjøre på området. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, sier en fornøyd festivalsjef Cathrine Sørensen når årets Måkeskrik går mot slutten.I år ble festivalområdet snevret inn, for å skape en mer intim og koselig stemning, og ifølge publikum har det vært vellykket. I tilbakemeldingene er det nemlig to ting går igjen: Intimt og god stemning.

Mange frivillige

Det har vært to dager med kos, rock og tean i tanga på Odderøya. Nærmere 90 frivillige, inkludert festivalsjefen, har jobbet gratis for å kunne gjennomføre festivalen.

— Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å skape noe i byen. Da er det gøy å se at folk koser seg. Vi ser at de fleste av våre frivillige gjør det fordi de synes det er gøy, og fordi de har lyst til å være med på å lage festival. Ikke fordi de vil komme inn gratis, sier Cathrine Sørensen

Går rundt

I forkant av festivalen regnet Cathrine Sørensen med rundt 700 besøkende hver dag. Selv om hun ikke har de endelige tallene, så det lørdag kveld ut som om det gikk rundt økonomisk i år også. Det er hun glad for.

— Det tar tid å bygge opp en festival. og vi driver med et lavt budsjett som mulig, uten at det går på bekostning av innholdet, forklarer hun.

— Blir det noen forandringer neste år?

— Vi ønsker å fortsette her. Vi har utviklet oss hele tiden. I år føltes det veldig riktig, og det er det vi vil bygge videre på, svarer Sørensen.

- Bør ha større navn

Fædrelandsvennens musikkanmelder Gunn-Hilde Erstad mener at årets booking var variert, men burde hatt mer eksklusive navn.

— Mange har spilt i Kristiansand i løpet av de siste årene. Dersom Måkeksrik vil få flere folk til byen må de få flere eksklusive navn på plakaten.

Lørdag var Cheap Karma fra Kristiansand som startet festivaldagen:

— Det var veldig gøy å spille på Måkeskrik. Jeg er imponert over hva de har fått til her. Det har blitt så intimt, og så var det mange bra artister, sier Erlend Tredal i Cheap Karma.