— Det er mer normalt at spillere går enn at de blir. Det er hverdagen. Hvor mange spillere er det som går kontrakten ut? Spør Skutle.

Steffen Iversen har sagt at han i god tid før jul i 2005 bestemte seg for Rosenborg. Men han var ute i Europa og trente med flere klubber før han endelig signerte med RBK i midten av februar. I følge Steffen var det aldri aktuelt å spille for de klubbene han besøkte, men at han trente med dem for å holde seg i form.

I et intervju med Aftenposten før kampen mot Vålerenga sa Steffen at han i utgangspunktet forholder seg til at han har en treårskontrakt på Lerkendal, men at han ikke kan vite hva som skjer. Han var mer i det spøkefulle hjørnet da han i samme vending nevnte storklubber som Barcelona og Real Madrid.

Steffen oppgitt

Steffen Iversen blir noe oppgitt da Adresseavisen tar opp temaet. Ikke bare fordi han vet at trener Per-Mathias Høgmo ikke vil ha medieoppslag om overganger nå.

— Hva annet skal jeg si når folk spør? Jeg kan få tilbud fra andre klubber eller jeg kan bli skadet. Utgangspunktet mitt er at jeg skal være her i tre år, sier Steffen.

Nils Skutle er for tiden fungerende sportsdirektør i Rune Bratseths fravær og sier at spilleroverganger den ene eller andre veien ikke er tema i klubben for øyeblikket.

— Steffen Iversen har treårskontrakt, men ingen vet hva som skjer. Det samme gjelder for de andre spillerne i klubben. Hvis en spiller på et tidspunkt vil forlate oss, kan ikke vi tviholde på ham. Vi kan ikke ha spillere her som ikke vil være her, sier Skutle.

Rosenborg har vært skeptiske til hvor sterkt Steffen ønsket å komme hjem, men denne tvilen skal ha blitt feid til side da Per-Mathias Høgmo møtte Iversen i London før jul.

- Var ikke utgangspunktet at Steffen Iversen skulle komme hjem og bruke tid på å bygge seg opp?

— Han bygde seg opp i Vålerenga. Vi visste vi kjøpte en vare som bare trengte litt trening. Da Steffen kom til oss, var det fordi han ønsket å være her med familien sin en stund, sier Skutle.

Iversen har flyttet til Trondheim med kona Anna Crane og den nå fem måneder gamle sønnen Joey James. RBK-spissen har allerede etablert seg som førstevalget på topp i Rosenborg og står frem som en viktig spiller. Han er skadefri og i ferd med å bli bedre trent enn det han har vært på en stund. Trener Per-Mathias Høgmo storkoser seg over det Steffen gjør ute på treningsfeltet og i kamp, og vil ha minst mulig overgangsprat.

— Jeg har kun fokus på trening og kamper og ikke noe annet, sier Høgmo.