Ettersom Rosenborg er kvalifisert til E-cupen gjennom sitt seriemesterskap, går den mulige fair play-plassen til neste lag på listen. Der finner vi Brann.

— Fair play-listen for årets sesong er endelig, og vi finner Brann på 2. plass bak Rosenborg. Dermed er det Brann som får muligheten til å kvalifisere seg til UEFA-cupen, bekrefter Sissel Himle i Norges Fotballforbund.

Nyheten blir tatt godt imot av Brann.

— Dette var positivt. Vi har ikke hatt dette i tankene, men tar det med oss som en hyggelig bonus, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

Europacuphungrige bergensere må imidlertid vente til 31. mai før det blir avgjort om det blir E-cupspill på Brann Stadion neste sesong. Og det er Norge sine landslag Brann må stole på.

For det er UEFAs egne fair play-lister som danner utgangspunktet for hvilke nasjoner som får en ekstra plass i UEFA-cupen.

Det landet som topper rangeringen 31. mai får sitt lag direkte kvalifisert. Videre blir ytterligere to lag trukket ut fra landene som har poengsum åtte eller bedre.

Ennå foreligger ingen fair play-liste fra UEFA, men Norge scorer tradisjonelt sett høyt på disse listene, og blir som regel med på trekningen.