— Elvis er ikke seg selv om dagen. Det er tydelig at dette går tungt inn på han. I tillegg sliter han med lårskaden, og da er det ikke så farlig om han er der eller her, sier Sogndal-trener Trond Fylling som har valgt å gi Elvis to uker ferie.

Etter «planene» skulle kjæresten til Elvis komme på besøk til Norge i tre måneder. Men det satte norske utlendingsmyndigheter en stopper for.

— Kjæresten til Elvis har søkt turistvisum i Norge, men får ikke innvilget søknaden fordi hun er en potensiell avhopper. Det kan være fordi hun er 20 år, og verken har jobb eller barn som knytter henne til Elfenbenskysten, samtidig som landet er i en urolig politisk situasjon, sier sportslig leder Svein Bakke.

Nå har hun tre ukers ankefrist. Elvis har kontrakt med Sogndal ut 2006. Arbeids- og oppholdstillatelse får han bare i ett år av gangen, og må derfor søke om ny oppholdstillatelse i september.

— De skal forklare dette i anken. Det er lite trolig at hun «hopper av» i Norge. Da ødelegger hun jo for karrieren til Elvis, fordi det da blir vanskeligere for ham å få oppholdstillatelse, forklarer Bakke.

Nå håper Sogndal at dette lar seg ordne, slik at savnet etter kjæresten ikke ødelegger for Elvis på fotballbanen.

— Hvis ikke frykter jeg hjemlengselen blir verre etter hvert, sier Bakke.

Også Sogndals midtstopper Raoul Kouakou er fra Elfenbenskysten. I fjor kjempet han kampen for å få kjæresten og datteren til Norge. Paret valgte å gifte seg, og i oktober i fjor kunne konen og datteren flytte til Sogndal.

— Det blir ikke helt det samme. Konen til Raoul søkte om oppholdstillatelse, mens kjæresten til Elvis søker om turistvisum, sier Bakke.