Peter Kovacs har gitt Strømsgodset styrken til å vinne også krigekampene andre steder enn hjemme på Marienlyst.

At drammenserne står igjen som Moldes eneste tittelutfordrer i eliteserien to runder før slutt, skyldes ikke bare søndagens sterke hjemmeseier mot Rosenborg.

Denne sesongen har Strømsgodset jaget bortespøkelset på dør og tatt to poeng mer enn gullrival Molde borte. Derfor er det ingen frykt hos drammenserne før de søndag entrer en blytung gressbane i Sandnes.

— Vi har økt den fysiske styrken i laget, med Peter Kovacs og Jarl-André Storbæk, og står derfor bedre rustet til å ta poeng også på bortebane. Men det blir en spesiell kamp. Vi må vinne, og det må sannsynligvis Sandnes også, sier daglig leder Jostein Flo.

Tryggheten tilbake

I fjor var Strømsgodset det tredje dårligste bortelaget i eliteserien. Bare nedrykkslagene Start og Sarpsborg tok færre poeng på reise. Året før var det bare Kongsvinger, Hønefoss og Sandefjord som var dårligere. Men i år er Strømsgodset altså seriens nest beste bortelag.

— Jeg mener at vi var litt uheldige i fjor. Vi spilte godt, men fikk ikke med oss poengene. Det ble etter hvert en fobi for oss å spille borte. Men vi pratet mye om det og hadde fokus på det. I år er tryggheten tilbake, sier Flo.

Ikke nok med at Strømsgodset vinner flere bortekamper enn tidligere, Ronny Deilas menn plukker også langt flere poeng på fremmed naturgress enn på fremmed kunstgress denne sesongen.

- Underlaget betyr lite

Fem seire, to uavgjort og to tap er det blitt borte mot lagene som tilbyr naturgress. Totalt 17 poeng på ni kamper. På plast, som drammenserne er vant til hjemmefra, er det derimot blitt tre tap og to uavgjort. To poeng på fem kamper.

- Det er nok litt tilfeldig. Om det er kunstgress eller naturgress, betyr egentlig ikke så mye. Vi spiller vårt spill uansett, sier Flo.

Før Sandnes Ulf tar imot Strømsgodset søndag, kommer Tromsø på besøk i morgen kveld. Skulle banen bli for oppspilt og humpete, slik at Deilas lettbente teknikere får problemer, kan treneren trøste seg med at Kovacs ikke bryr seg om hva slags underlag han står på når han stanger ballen i nettet.

Fakta:

Bortekamper

På naturgress:

Molde–Godset 2–1

Brann–Godset 1–2

Lillestrøm–Godset 0–1

Fredrikstad–Godset 2–3

Rosenborg–Godset 3–3

Stabæk–Godset 1–2

Viking–Godset 3–2

Vålerenga–Godset 1–1

Haugesund–Godset 2–3

Poengsnitt: 1,88

På kunstgress:

Aalesund–Godset 3–1

Odd–Godset 2–1

Hønefoss–Godset 1–1

Tromsø–Godset 4–0

Sogndal–Godset 1–1

Poengsnitt: 0,40

Totalt poengsnitt borte: 1,38

Serieinnspurten

MOLDE

11/11: Hønefoss (h)

18/11: Fredrikstad (b)

STRØMSGODSET

11/11: Sandnes Ulf (b)

18/11: Stabæk (h)

ROSENBORG

11/11: Fredrikstad (h)

18/11: Hønefoss (b)