– En lokfører stoppet og forsøkte å få mennene bort fra området. Han prøvde også å få dem inn i sitt tog, men de ville ikke være med ham. Han ba dem hoppe inn i sitt tog, men da var det for sent. Toget kom fort. Lokføreren ble vitne til hendelsen, sier Rune Skjold, som er seksjonsleder for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til VG.

De omkomne er 26 og 33 år gamle. Begge er polske statsborgere med lovlig opphold i Norge, ifølge Skjold.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 23.10 fredag.

– Meldingen gikk ut på at to personer var påkjørt av toget ved Alna stasjon. Nødetatene rykket ut til stedet, og to menn fikk behandling. Etter kort tid ble de bekreftet døde av helsepersonell, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Politiet avhørte vitner på stedet og ansatte på toget. Ulykken skjedde ikke på selve stasjonen, men langs skinnene ved sørenden av terminalområdet.

– De var tre personer sammen. To av dem ble påkjørt av toget, mens tredjemann trolig befant seg utenfor skinnegangen da toget kom. Vi har fortsatt ikke svar på hvorfor de befant seg der, sa Pedersen.

Den tredje personen, som også er en polsk borger, slapp uskadd fra hendelsen. Vedkommende er blitt avhørt, men politiet vil foreløpig ikke si noe om hva som har kommet fram i avhøret.

Rundt klokka 2.15 natt til lørdag opplyste politiet at de var ferdige med sitt arbeid på stedet.