MOLDE (Rbnett): Det ble til slutt en oppskriftsmessig seier for hjemmelaget, etter å til slutt ha malt Start i senk på Aker stadion.

Oppgjøret begynte i et ok tempo fra start, der spillet bølget fra mål til mål, uten at det nødvendigvis ble skapt de helt store sjansene. Men selv om gjestene fra Kristiansand oftest truet Molde fra sin høyrekant ble aldri Ørjan Nyland satt på noen store prøver i løpet av oppgjøret.

Molde kom til sine småfarligheter her og der. Mohamed Elyounoussi hadde flere skuddforsøk, men det var Fredrik Gulbrandsen som var farligst i første omgang.

Straffespark?

Etter cirka 30 minutter av kampen løp han forbi Start-forsvaret og inn i boksen, hvor han avsluttet fra noe spiss vinkel. Skuddet fra ti meter gikk imidlertid noen få centimetere til side for Håkon Opdals venstre stolperot.

Hjemmepublikummet måtte vente til det 44. spilleminutt før de fikk noe å juble for. Først gikk Fredrik Gulbrandsen ned inne i boksen, men til store protester valgte dommer Svein Oddvar Moen å dømme frispark like utenfor krittmerket istedenfor.

Det gjorde imidlertid ingenting, for Gulbrandsen var våkent på plass og ekspederte Elyounoussis frispark inn i nærmeste hjørne.

Selvmål

Andre omgang startet omtrent på samme vis som den første sluttet. Til tross for at Start fikk sine småmuligheter her og der var det hjemmelaget som var farligst.

Etter 55 minutter skulle Molde doble ledelsen. Halvveis inne i Starts halvdel slo Elyounoussi et frispark inn i boksen, hvor Chima kneet ballen i mål, bak en utmanøvrert Håkon Opdal.

Reprisene skulle vise at det imidlertid ikke var nigerianeren som var sist på ballen, men at det var Starts Bismar Acosta som satte ballen i eget nett.

Opp på topp

Etter 2-0 kom Molde seg til flere sjanser, der blant andre Chima og Elyounoussi burde ha økt ledelsen. Sistnevnte curlet dessuten ballen vakkert i tverrliggeren fra 20 meter på overtid.

Med seieren går Molde opp på førsteplass i eliteserien, forbi Strømsgodset som tapte borte mot Vålerenga.