Coop har bestemt seg for å fortsette samarbeidet med Petter Northug etter promillekjøringen. Det bekrefter selskapet til Aftenposten, etter at NRK først meldte om saken torsdag.

— Jeg kan bekrefte at vår intensjon er å fortsette samarbeidet med Petter Northug , bekrefter Coops informasjonssjef Kristin Paus til Aftenposten.no.

Den nyheten er Petter Northug glad for å få.

— At Coop har som intensjon å fortsette samarbeidet er veldig gledelig, sier Petter Northug - via sin manager i Nye Høyder Are Sørum Langås - til Aftenposten.

— Det er Petters intensjon og ønske også, skriver manageren i en SMS.

Coop bekrefter nå at de nå har valgt å støtte skiesset videre etter promillekjøringen. Men fortsatt er ikke avtalen underskrevet. Årsaken er at Northugs forhold til Nye Høyder ennå ikke er avklart. Coop har satt som krav at Northugs samarbeid med selskapet skal avsluttes for at de skal fortsette sin støtte.— Det er en del praktisk knyttet til Northugs forhold til Nye Høyder som må løses før en avtale kan underskrives, bekrefter Paus.

- Forholder seg til avtalen

Hun kan ikke kommentere hvor nær Northug er en løsning med selskapet, men sier at hun håper på en snarlig avklaring, slik at avtalen mellom Coop og Northug kan formaliseres.

Partene har sittet i forhandlinger, og fredag 16. mai sende Coop ut en pressemelding der de satte som krav at Northug måtte avvikle samarbeidet med managementselskapet Nye Høyder.

Det godtok Northug. Han sa da følgende i pressemeldingen:

– Samtalene våre foregår i en god tone. Vi snakker godt i lag, og jeg håper og tror at vi kommer til enighet, sa Northug i pressemeldingen.

Hos Nye Høyder forholder man seg rolige også etter torsdagens utvikling i saken. Selskapet ønsker fortsatt å forholde seg til avtalen de har med Northug.

— Vår klient forholder seg til det på en profesjonell måte. De forholder seg til at en kontrakt er inngått for en periode. Og den akter vår klient å fullføre. Så får vi ta i mot eventuelle innspill og behandle det på vanlig måte, sier advokat Morten Brandhaug til VG.

Fryket karriereslutt

— Veldig bra at Petter ønsker å ta grep. Det betyr at han har motivasjon for å fortsette videre. Jeg har vært redd for at han kunne legge opp på grunn av manglende motivasjon, sier langrennsekspert Fredrik Aukland.

Fredrik Aukland Foto: Rune Petter Ness

— Har teamet til Northug vært for dårlig? - Jeg kjenner ikke teamet bra nok, men min erfaring er at skal man bli best må også det sportslige apparatet være best i verden. Man må ha mennesker rundt seg som tør å utfordre.

LES OGSÅ:

Audi avventer

Av Northugs øvrige sponsorer har Vi Menn, Red Bull og Eiendomsmegler1 Midt-Norge alle tidligere landet på at de ønsket å støtte skistjernen. Audi har foreløpig ikke bestemt seg for om de ønsker å være med på å sponse 28-åringen videre etter at Northug kolliderte med sin Audi A7 natt til 4. mai.

— Vår status er at vi har hatt gode samtaler med teamet rundt Petter Northug. Men vi trenger flere møter før vi tar vår beslutning. Vi har fortsatt mange spørsmål som vi ønsker svar på, og skal gå grundig til verks før vi bestemmer oss, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til Aftenposten.

Han ønsker ikke å svare på hvilke spørsmål det er Audi ønsker svar på før de tar en avgjørelse, og sier at det er noe som blir mellom partene. At Coop og de øvrige sponsorene har valgt å støtte nordtrønderen kommer ikke til å påvirke Audis beslutning.

- Vi tar vår avgjørelse uavhengig av hva andre har bestemt seg for. Jeg skjønner at mange ønsker å vite hva vi kommer til å gjøre, men vi kommer til å ta den tiden vi trenger for å ta riktig avgjørelse , sier Tegneby.