I forrige uke gikk skiekspert Anders Blomquist i SVT ut med sin støtte til Therese Johaug.

– Jeg kjenner Therese og det norske miljøet. Jeg har utrolig vanskelig for å tro at man holder på med kontrollert og systematisk doping. Jeg får ikke det bildet til å gå opp. De som kan steroider sier at det finnes bedre substanser som bygger muskler bedre. Jeg får ikke et juksescenario til å gå opp, sa Blomquist til egne nettsider.

Han kalte også skadegleden han mener å se i Sverige over Johaug-saken for «umenneskelig».

Therese Johaug fortalte norske medier torsdag at hun satte umåtelig stor pris på all støtten hun har fått, som følge av den positive dopingprøven for knappe tre uker siden.

— Bytt ham ut allerede i morgen

Men Blomquists gode ord til det norske skimiljøet har ikke bare blitt satt pris på i hjemlandet. Ifølge Expressen er kommentator Johan Croneman i Dagens Nyheter sterkt kritisk til utsagnene.

— Eksperten Anders Blomquist gråter sammen med Johaug. Bytt ham ut allerede i morgen, eller send ham på kurs, skriver han i en kommentar i DN.

Overfor Expressen forklarer Croneman:

— Han burde sendes på et kurs i journalistikk, eller så burde man bytte han ut. Man kan ikke ha en ekspert som er total ukritisk og som sier at han velger å tro på henne, sier DN-kommentatoren, og fortsetter:

- La oss finne sannheten først

— Therese Johaug er jo Mor Theresa selv innen skisporten. Det er klart folk er opprørte, men la oss finne sannheten først. Hun har hatt et anabolt steroid i urinen. Det er jævlig forbudt, sier han.

Blomquist skriver i en tekstmelding til Expressen at han tror på at Johaug ikke visste at det var Clostebol hun tok.

— Jeg synes at skadefryd ikke er så veldig menneskelig, når et menneske er så dypt nede, skriver Blomquist.

Mange har lest denne i helgen: