Fotball03.11.2012Foto: Colorsport/DigitalsportNORWAY ONLYFootball - 2012 / 2013 Championship - Burnley vs. Wolverhampton WanderersStåle Solbakken, Wolves manager at Turf Moor

— Solbakken forlater Wolverhampton. Klubben har terminert kontrakten med ham, skriver Wolves på sin offisielle hjemmeside.

Offentliggjøringen kommer kun få timer etter at Ståle Solbakkens lag gikk på et forsmedelig 0-1-tap for Luton, som til vanlig spiller på nivå fem i det engelske seriesystemet.

FA-cup-tapet var ble dråpen som til slutt gjorde at begeret rant over. Fra før hadde Wolves tapt seks av de siste ni kampene.

- Verre enn Köln-sparkingen

Solbakken var en slagen mann etter tapet og virket veldig usikker på om han ville være manager i klubben også neste uke. Den usikkerheten viste seg å være rett.

Solbakken skal ha fått beskjed om avgjørelsen kort tid etter kampslutt.

- Det føles helt jævlig. Og mye verre enn da jeg fikk sparken i Köln. Den gangen var jeg bare forbanna. Nå er jeg lei meg fordi jeg ikke får være med å snu noe jeg er ett hundre prosent sikker på at vi ville klare å snu, sier Solbakken til Dagbladet.

Assistent Johan Lange og førstelagstrener Patrick Weiser lider samme skjebne som Solbakken. Kevin Thelwell tar nå over manageransvaret.

Nordmannen fikk jobben som manager i sommer og på de siste 17 kampene har laget kun vunnet tre kamper. Og klubben kan se langt etter den raske returen til Premier League som styret hadde ønsket.

Nå risikerer de i stedet å rykke ned. Klubben ligger på 18. plass - seks poeng over Sheffield Wednesday, som ligger på direkte nedrykk.

- Brent alle bruer i England

Neste helg møter Wolverhampton Blackburn i det som skulle bli en helnorsk trenerduell. Nå har altså begge fått sparken.

Ståle Solbakken har så langt ikke svart på Aftenpostens henvendelser.

Aftenpostens fotballekspert, Lars Tjærnås, mener Solbakkens trenerfremtid er åpen, men en ny jobb i England har han liten tro på.

- Han har ikke brent alle broer i alle ligaer. Men det har han garantert i England. Som utlending får du sjelden eller aldri mer enn en sjanse der når du mislykkes. Hvertfall ikke når du kommer fra et så lite land som Norge, sier Lars Tjærnås til aftenposten.no.

- Trist for norsk fotball

Arne Scheie hadde ikke fått nyheten med seg da Aftenposten ringte, men han ble ikke overrasket, men synes likevel det er fryktelig synd.

— Det er trist for Ståle, og det er trist for norsk fotball, sier Scheie til aftenposten.no.

— Med de siste resultatetene, og tap for Luton, så regnet jeg med at det ville være vanskelig for ham å beholde jobben, sier Scheie.

Vi oppdaterer saken!