Viking-spissene Hannes Sigurdsson og Peter Ijeh Foto: Jan Inge Haga
kippe-body Foto: Olav Rege Olsen

Trolig starter Hannes Sigurdsson på topp i tospann med Peter Ijeh for Viking. Frode Kippe er selvskreven i Lillestrøms bakre rekker. Det betyr at de to møtes igjen i Stavanger for første gang siden de to havnet i klammeri på Viking stadion i cupkampen i 2004. Kampen er en av de mest dramatiske som noensinne er spilt mellom de to lagene.

I 2. omgang tok kampen virkelig fyr, etter at Hannes Sigurdssons albue traff Frode Kippe så LSK-kapteinen måtte ut med brukket kinnbein. Sigurdsson slapp utvisning, LSK-spillerne var i harnisk. Lillestrøm-trener Uwe Rösler viste Viking-publikummet fingeren, en handling han senere gikk ut og beklaget.

— Episoden med Hannes Sigurdsson har jeg lagt bak meg for lengst. Han er bare som en annen motspiller for meg nå, sier Frode Kippe til Aftenbladet.no.

Sigurdsson gleder seg

Heller ikke Hannes Sigurdsson tenker nevneverdig på episoden for to år siden, men gleder seg stort til gjensynet med Lillestrøm og Kippe på Viking stadion.

— Jeg gleder meg som en liten unge. Jeg har møtt Frode Kippe flere ganger på bortebane og med Brøndby, og det er en ting jeg har glemt nå, bedyrer Sigurdsson.

- Liker tøffe kamper

Robuste Kippe ser også frem til en ny duell med islendingen og Stavanger-laget.

— Viking har mye fysikk i laget, og jeg liker disse kampene som ganske sikkert inneholder litt temperatur, sier Kippe.