RIO DE JANEIRO:

Norge-Russland 37-38 (e.e.o.)

Dermed hjalp det lite at Heidi Løke hadde sikret ekstraomganger med sin scoring fem sekunder før slutt av ordinær tid. Etterpå var jentene utrøstelige, ikke minst Camilla Herrem som la seg rett ned på parketten da sluttsignalet gikk.

— Jeg har aldri opplevd så mange som har grått så mye, sier kaptein Stine Bredal Oftedal - som selv kom gråtende i møte med pressen.

Stine Bredal Oftedal (t.h.) og Nora Mørk var helt knust etter tapet. Foto: NTB SCANPIX

Det gjorde mange av jentene.— Men Camilla skal ikke ha skylden. Det er veldig dumt at vi lager en kamp som må avgjøres de siste ti sekundene når kampen har vart i 70 minutter, legger Bredal Oftedal til.

(Krever innlogging) Thorir Hergeirsson gikk raskt til TV 2 etter tapet.

— Alle som sitter oppe i Norge, skal vite at vi gjorde det vi kunne. Vi prøver å finne løsninger og bytte folk. Det krever mye kraft å bryte dem ned. Det er fortsatt en medalje å spille om. Jeg kjenner kulturen dårlig hvis vi ikke samler oss og tar medaljen hjem, sa han.

— For meg var det bare gull som var godt nok. I de fire årene som har gått siden London, da jeg var skadet, sa en gråtende Nora Mørk. Hun var utrolig lei seg.

— Jeg ventet hele tiden på at Russland skulle bomme, legger hun til.

— Nå er det bare et mareritt.

Stine Bredal Oftedal lot tårene falle.

— Det var utrolig vanskelig å stoppe det laget. Vi skal ta den medaljen.

— Det er feil farge, skyter Nora Mørk inn.

Norge best i starten

Norge tok tak i kampen fra start av, og beholdt ledelsen helt til russerne utliknet til 11-11 etter 18 minutter.

Norges store svakhet så langt i turneringen, forsvaret, fant plutselig ikke ut av det russiske angrepet. Og denne gang hadde heller ikke Norge en «vegg» bakerst, slik de hadde i Kari Aalvik Grimsbø mot Sverige.

Katrine Lunde var tilgjengjeld rå på straffer, og avverget alle tre i første omgang. Men da hun fikk sjansen på tampen av første omgang, fortsatte målene å trille inn.

I forsvarsrekka byttet også landslagssjef Thorir Hergeirsson uvanlig mye, et tydelig tegn på hvor mye Norge slet bakover.

Ved pause ledet Russland 18-16 etter at Nora Mørk og Camilla Herrem scoret henholdsvis seks og fire mål hver.

De norske spillerne får trøst av bekjente i publkum. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Blir gull – helt sikkert

— Russerne kommer til å cruise inn til gullet, sier Randi Gustad, ekspertkommentator i TV 2. Gustad var imponert over det russiske tempoet.

Harald Bredeli mener at dette var den beste OL-kampen man noen gang har sett. Han refererer til mange kommenatorer fra andre nasjoner, som sa det samme.

— Den beste damekampen jeg noen gang har sett, sier også Bent Svele, som er sidekommentator.

Russerne viste styrke gang på gang

Norge fikk en god åpning også på andre omgang, og etter 33 minutter var de ajour på stillingen 19-19. Men russerne nektet å gi fra seg initiativet, og var snart tilbake i en tremålsledelse – 22-19. Aalvik Grimsbø var tilbake i målet, og kunne nå nyte godt av å spille bak et forsvar som hadde løftet seg fra førsteomgangen. Og Katrine Lunde fortsatte å komme inn på straffer – og redde dem. Etter 39 minutter hadde hun reddet sin tredje strake.

Men igjen viste russerne styrke, og selv om Nora Mørk utliknet til 24-24 med sitt niende mål for kvelden, var rødtrøyene snart i føringen 27-24. Da tok Hergeirsson timeout. Det hjalp. Åtte minutter før slutt banket Nora Mørk inn utlikningen 27-27 med sitt tiende mål for kvelden.

Løke skaffet ekstraomganger

Men dramatikken var langt fra over. Russerne tok ledelsen, og Norge utliknet. 15 sekunder før slutt scoret de 31-30-målet, men Norge har Heidi Løke, og hun utliknet til 31-31 og sørget med det for ekstraomganger.

Dette lobbforsøket ble skjebnesvangert. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Lagene fortsatte å følge hverandre som skygger, og men til slutt var det russerne som trakk det lengste strået. Mens Camilla Herrem ble sittende igjen på banen med tårer i øynene, og måtte trøstes av Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

— Skal ta medalje

-Det er lov å være skuffet nå. Vi taper som et lag. Det bølger gjennom hele kampen, men vi gir ikke opp selv om vi ikke finner rytmen, sa målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

— Vi legger oss ikke flate. Vi skal ta en medalje. Det er ikke ferdig ennå, fortsetter målvakten som har hatt et stort OL. Selv om det ikke blir gull.

Hun kom først til TV2s studio oppløst i tårer, og måtte ta en pause. Så kom hun tilbake og var fast bestemt på at Norge skal ta med medalje hjem fra Rio.