Det bekrefter Norges Fotballforbund fredag. Kampen skulle i utgangspunktet spilles 30. juli, men etter at det ble klart at Rosenborg skal spille 3. runde i kvalifiseringen til Champions League, søkte klubben om å få utsatt oppgjøret for bedre forberedelser.

I neste runde møter trønderne APOEL fra Kypros.

NFF begrunner avgjørelsen på følgende måte:

Vil legge til rette for Europa-spill

— Det å legge forholdene til rette for spill i Europa er en prioritert målsetning både fra NFFs handlingsplan og strategiplaner i toppfotballen. Flytting av kamper i forbindelse med Europacup-spill har også skjedd tidligere og er således ikke unormalt, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

Det er foreløpig ikke klart hvilken dato oppgjøret flyttes til.

— Omberamming utsettes til etter at RBK er ferdig med neste kvalifiseringsrunde. NFF vil da, i dialog med klubber og TV 2, finne den første mulige spillbare dato som sikrer gode forberedelser for alle involverte, sier Fisketjønn.

At NFF tar trøndernes bønn til etterretning mottas naturligvis med glede i Trondheim.

— Vi er fornøyde, men samtidig er vi ikke overrasket over at vi fikk utsatt kampen. Forbundet har sagt at de skal legge forholdene til rette for spill i Europa. I tillegg fikk Strømsgodset og Molde utsatt kamp i fjor, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

Viking blir hardest rammet

Hun skjønner ikke at det skal være et stort problem at Rosenborg har bedt om utsettelse, men uttrykker samtidig forståelse for at det ikke er optimalt for Viking.

— Absolutt. Derfor sendte vi også søknaden med en gang vi gikk videre. Vi kunne ikke søke før vi visste om vi var videre eller ikke. Men det er absolutt Viking som blir mest rammet av det her. Det har vi forståelse for, sier hun.

Rosenborgs søknad om å få utsatt oppgjøret mot Viking fikk sterke reaksjoner. Blant andre Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tente på pluggene da han fikk høre om saken.

— Det er bare å dele ut gullet til Rosenborg hvis det skal være sånn. Da er det ikke konkurranse mellom klubbene på like vilkår i Tippeligaen, sa Fagermo til VG.

Daglig leder i Viking Eirik Henningsen, sier til adressa.no at de har full forståelse for at Rosenborg søkte om utsettelse.

— Det er selvfølgelig synd for de involverte i Viking og ikke minst publikum som har bestilt billetter og planlagt ferie i Stavanger, men vi har full forståelse for at Rosenborg søkte, sier Henningsen.

Viking spiller ikke i Europa, men dersom det hadde vært tilfelle, ville klubben gjort det samme.

— Rosenborg må jo optimalisere muligheten for videre spill i Europa. Vi hadde antakeligvis gjort det samme om vi hadde vært i deres situasjon, sier den daglige lederen.