Søndag kveld spiller Belgia sin siste treningskamp før EM i Frankrike som starter fredag.

Men selv om viktigere kamper venter, tar ikke belgierne lett på kampen mot Norge. Hjemmelaget er naturligvis store favoritter, og det stempelet blir ikke mindre av at landslagssjef Marc Wilmots trolig sender utpå sitt aller sterkeste lag.

Belgias fotballandslag betyr mye for mange:

Slik blir laget

Kampen mot Norge brukes til å spille inn EM-laget, og Belgia kommer med dette laget i en 4-2-3-1-formasjon:

Thibaut Courtois (Chelsea) — Jason Denayer (Galatasaray), Jan Vertonghen (Tottenham), Toby Alderweireld (Tottenham), Jordan Lukaku (Oostende) - Radja Nainggolan (Roma), Axel Witsel (Zenit) - Eden Hazard (Chelsea), Kevin de Bruyne (Manchester City), Dries Mertens (Napoli) - Romelu Lukaku (Everton).

Eden Hazard spiller mot Norge. Foto: Reuters

Altså et lag spekket med stjerner som skal møte de norske gutta.Ifølge avisen Het Nieuwsblad gjenstår det fortsatt flere spørsmål som Wilmots ønsker besvart under kampen mot Norge. Spesielt spørsmålet rundt den bakre fireren, hvor Wilmots mangler Thomas Vermaelen fra Barcelona til kveldens kamp, er noe Belgia ønsker å få på plass.

Forsvarstrøbbel

Problemet til Belgia er sidebackene, og trolig er midtstopperene Alderweireld og Verthongen tiltenkt en plass som back i EM, men med Vermaelen ute flyttes begge inn i midtforsvaret, der de til vanlig spiller sammen i Tottenham. Dermed får lillebror Lukaku, Jordan, plass på laget mot Høgmos gutter.

— Mitt forsvar: Toby (Alderweireld), Denayer, Vermaelen og Vertonghen, skal Wilmots ha uttalt for noen dager siden.

Men kanskje det aller viktigste blir å ta med seg selvtillit inn i mesterskapet, hvor Belgia er i gruppe med Italia, Sverige og Irland

— Etter 1-1 mot Finland ble laget og supporterne dratt ned på jorda igjen. En god prestasjon mot Norge kan gi et perfekt selvtilittsløft foran EM, skriver avisen.

En av stjernene i det belgiske laget, Axel Witsel, tror Norge kommer til å legge seg lavt søndag kveld.

— Jeg tror vi vil se noe lignende som det vi møtte mot Finland. Jeg tror ikke de vil komme hit og forsøke å spille oss ut. De vil spille mer fysisk, sier Witsel ifølge Marca.

- Enklere å møte de store lagene

Axel Witsel tror på et Norge som vil ligge lavt. Foto: Reuters

— Det er enklere for oss å spille mot de store lagene, som for eksempel Tyskland eller Spania, fordi de ønsker å spille fotball, og da legger de igjen rom bakover. Det er enklere enn å møte et lag som ligger med alle bak ballen og prøver å kontre inn ett mål, sier han.Per-Mathias Høgmo på sin side var godt fornøyd med seieren over Island onsdag, en seier som kom etter å ha lagt om til en 4-3-3-formasjon. Den store andelen trøndere på laget fikk mye ros, men landslagssjefen har sagt at han ikke kan love at de samme elleve får tillit på ny. Trolig blir det ikke den store forskjellen fra laget som slo Island.

Pål André Helland sliter med en lyskeskade, og har reist hjem fra landslagssamling.

Kampen mellom Norge og Belgia starter klokka 18.00, og sendes på Max.