LARVIK-DINAMO-SINARA 31-22

BUDAPEST (Aftenposten.no): Jublende kastet Larvik-jentene seg om halsen på hverandre i Papp Laszlo Sportarena i den ungarske hovedstaden. Med 31-22 over Dinamo-Sinara er LHK i Champions League-finalen for tredje gang.

SOLID: Larviks målvakt Sandra Toft i aksjon i semifinalen. Foto: NTB scanpix

Sandra Toft satte en støkk i Larvik-supporterne tirsdag da hun fikk en muskelskade i lysken mot Vipers i sluttspillet, men lørdag satte hun bare et støkk i de russiske skytterne. Med 16 redninger – ti av dem i første omgang – ble den danske landslagskeeperen ev av Vestfold-klubbens største helter i semifinalen.Dinamo kom med en fryktet bakspillertrio Anna Kosjetova, Olga Akopian og Daria Dmitreva, som hadde scoret 86, 84 og 65 mål i Champions League. De var gode, men Larvik hadde en helt annen bredde. Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad fikk rullert bra på mannskapet og stiller med en nokså uthvilt tropp når vinneren av Vardar-Buducnost venter i finalen søndag klokken 17.

Ledet med tre til pause

Larvik hadde ledelsen i hele første omgang, men greide aldri å komme mer enn fire mål foran det russiske laget, der bare 17 år gamle Daria Dmitreva var den som skapte mest bry for LHK. Ved pause sto det 16-13.

STERK: Gro Hammerseng-Edin i duell med Polina Vedekhina. Foto: NTB scanpix

Nora Mørk dro i gang Larvik med lekre pasninger, men var selv ikke heldig med skuddene i første omgang og satte tre av dem i stengene. Det gjorde at Linn Jørum Sulland fikk sjansen, og den tok hun vare på.Også Linn-Kristin Riegelhuth tok godt vare på mulighetene – både fra høyre kant og fra straffemerket. «Linka» scoret hele åtte den første halvtimen, og det på ni forsøk.

Tøffere i finalen

Larvik tok sin eneste Champions League-tittel da laget slo spanske Itxako i 2011. To år senere ble det tap i finalen.

I år heter sluttspillet Final4, og de fire beste lagene møtes lørdag og søndag i Budapest. Vardar-Buducnost spiller den andre semifinalen, og Larvik må regne med tøffere motstand fra vinneren av den kampen. For Dinamo gikk mye i stå etter pause mot et aggressivt Larvik-forsvar.

Publikumsmessig fikk Final4 et skudd for baugen da ungarske Györ ble slått ut. Ikke mange ungarere gadd å gå for å se Larvik-Dinamo. Bare et par tusen tilskuere fulgte den første semifinalen.

Den russiske teamlederen fortalte at laget hadde med seg bare syv supportere! Bakgrunnen var ifølge henne visumproblemer.

For Larvik forløp lørdagen nokså problemfritt.