ULLEVAAL STADION: 35 delegater stemte for, mens hele 124 stemte mot forslaget på forbundstinget ved Ullevaal stadion.

Thorbjørn Jungård fra Bossekop gikk opp på talerstolen og stilte spørsmål ved om NFF-ledelsen motiveres av utvikling eller penger, da han skulle argumentere for forslaget om en betydelig reduksjon i NFF-ledelsens lønninger.

I forslaget sto det følgende:

Frivillighet og dugnadsbasert innsats utgjør grunnmuren i norsk idrettsbevegelse. Høye avlønninger og administrasjonskostnader i idrettens sentralorganisasjoner undergraver idrettens omdømme og motivasjon for frivillighet. Fotballtinget ber forbundsstyret vektlegge moderasjon av kostnader for sentraladministrasjonen i NFF, samt sikre at avlønninger for administrative stillinger i NFF ikke overstiger nivå som gjelder for statsrådsstillinger.

Thorbjørn Jungård fra Bossekop UL Fotball foreslo et lønnstak for NFF-ledelsen. Foto: FREDRIK SALTBONES

Videre bes det om at forbundsstyret overfor Norges Idrettsforbund arbeider for en tilsvarende moderasjonslinje og maksimalbegrensninger for avlønning av administrative stillinger i Norges Idrettsforbund.

Norges fotballforbund har de siste dagene blitt kritisert for en økende lønninger og pengebruk i ledelsen. Mellom 10 og 15 personer i NFF hever inn millionlønn.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tjener mest med sin årslønn på 3,4 millioner kroner. Men også generalsekretær Kjetil Siem (2,7 millioner, ifølge VG) og toppfotballsjef Nils Johan Semb (2,67 millioner, ifølge skattelistene for 2014) tjener godt.

Avtroppende NFF-president Yngve Hallén begynte med å rose for Bossekop og Eidskog for at temaet ble belyst.

– Jeg er helt enig i at det kan være et tema på tinget. Vi må være ydmyke og ta dette innover oss. Denne debatten bør reises, sa Hallén fra talerstolen – før han forklarte hvorfor forbundsstyret går mot forslaget.

Hallén fremhevet særlig at arbeidsmarkedet sørger for at kompetanse koster. Også Jo Stein Moen fra Astor talte mot forslaget fra talerstolen.

– Tak på lønninger administrasjonen kan hemme dette. Det er vanskelig å balansere dette mot kreftene i markedet, sa Hallén.