Ifølge statskanalen er det nemlig en mulighet for Therese Johaug å godta en «frivillig suspensjon». Det innebærer at hun starter å sone det som trolig kommer til å bli en suspensjon.

– Therese Johaugs stilling i saken er at hun ikke er å bebreide for noe, og en aksept av en suspensjon innebærer også en aksept av skyldspørsmålet, så det er ikke aktuelt for henne å akseptere en suspensjon, sier advokat Christian B. Hjort.

Vi har oppsummert det viktigste:

Historikken er tydelig. Utøvere som er tatt for bruk av clostebol tidligere, har fått omfattende straffer. Johaug kan trolig forvente seg å bli utestengt fra konkurranse for en periode.

Antidoping Norge jobber nå på spreng for å få belyst alle sider av dopingsaken, både de som taler for og mot Johaug.

Når saken er ferdig undersøkt skal den uavhengige påtalenemnda i Antidoping Norge avgjøre om saken skal henlegges eller om det skal tas ut påtale.

Johaugs advokat forteller til NRK at det kan være aktuelt å revurdere avgjørelsen om ikke å godta en «frivillig suspensjon».

– Ja, ingen beslutninger tas med endelig virkning i sånne saker, man må alltid vurdere forholdene etter hvert som de utvikler seg. Men dette er utgangspunktet, sier Hjort.

Dersom påtale blir tatt ut, skal saken opp for domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Therese Johaug vil der få lagt frem sin versjon av saken. En eventuell henleggelse eller dom vil kunne bli anket av Det internasjonale antidopingbyrået (WADA), Det internasjonale skiforbundet, Antidoping Norge og av Therese Johaug.