TRONDHEIM: Petter Northugs manager Are Sørum Langås møtte i dag langrennssjef Åge Skinstad og langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og nestleder Nils Kristian Nakstad i Trondheim.

Formålet var naturligvis å diskutere Petter Northug og hans forhold til landslaget kommende sesong.

Neppe avklaring med det første

16. juni vedtok skistyret å gå vekk fra fjorårets vedtak, som ville ha gjort det umulig for Northug å fortsette Coop-avtalen og samtidig satse på å gå verdenscup.

I stedet overlot de saken til langrennskomiteen, som har mulighet til å tilby skistjernen samme avtale som sist sesong. Da ble partene enige om en avtale først i november. Det er blitt spekulert i om det vil gå like lang tid nå.

Petter Northugs avtale med forbundet var tema fredag. Foto: ANETTE KARLSEN

— Vi har hatt samtaler med Are (Sørum Langås). Det har vært gode samtaler og vi er enige om fortsatt å ha en dialog, sier Torbjørn Skogstad til Adresseavisen.Samtidig kan han ikke melde om noen avklaring rundt situasjonen. Dermed tyder mye på at noen avtale ikke vil komme på plass før etter ferien.

Ingen frist

Langrennssjef Åge Skinstad gir seg 1. august og både han og Skogstad skal ha ferie i juli.

— Jeg opplever at vi er enige om at vi ikke skal holde på med dette utover høsten, sier Skogstad.

Til forskjell fra tidligere år har verken han eller noen andre i ledelsen i skiforbundet satt noen frist for Petter Northug.

- Vi har et mål, og det opplever jeg at gjelder begge partene, og det er å lande saken , sier Skogstad.

Det er ikke fastsatt noen dato for nye samtaler.

— Vi har bare avtalt at vi skal gjenoppta samtalene når vi får det til av praktiske hensyn, sier han.

Ordknapp Langås

Are Sørum Langås vil ikke si stort om innholdet i møtet i dag.

— Vi har hatt fine og konstruktive samtaler. Jeg har ingen kommentar til diskusjonene vi har hatt, sier han til Adresseavisen.

Da Petter Northug tidligere denne uken ble kåret til trønderskidretts mektigste person av Adresseavisen, kommenterte han de gjentatte uenighetene med skiforbundet på denne måten:

– Mitt utgangspunkt er det samme som i 2013, hvor jeg valgte å gjøre noen forandringer for å finne ny motivasjon. Hvis du ikke er hundre prosent motivert, er du ferdig i toppidrett. Jeg styrer min egen hverdag, og det har fungert for meg, sier Northug.

– I hvor stor grad og hvordan engasjerer du deg selv i de gjentatte uenighetene med skiforbundet?

– Jeg engasjerer meg nok. Vi er et team som sammen engasjerer oss i disse sakene. Om jeg skulle ha engasjert meg fullt ut i dem, hadde det ikke vært noe vits i å inngå avtalene. Da hadde jeg nemlig mistet så mye fokus og tid fra trening at sesongen ville ha blitt ødelagt.

Skinstad-erstatter ikke klar

Ifølge Skogstad skal alle landslagsløperne nå ha signert sine avtaler med skiforbundet.

Fortsatt er det ikke klart hvem som skal erstatte Åge Skinstad som langrennssjef. Knut Nystad har vært nevnt flere ganger i mediene. Skogstad vil ikke kommentere noen navn.

— Det vil være uryddig å si noe om det nå, sier sjefen for langrennskomiteen.