De to toppene i Oslo Arbeiderparti mener Norge må iverksette strengere reaksjoner mot asylsøkere som utøver alvorlig kriminalitet.— Det er fullstendig uakseptabelt at personer som søker asyl i Norge, driver med kriminell virksomhet. Mange av dem vet at de aldri vil få asyl i Norge, og de kommer hit for å utnytte og misbruke vår romslighet til å selge dop eller begå andre kriminelle handlinger, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet.

Han mener de som begår alvorlig kriminalitet må få søknaden avslått, returneres eller interneres slik at de ikke kan begå kriminalitet mens de venter på å bli identifisert og utvist.

SVs Audun Lysbakken betegner utspillet fra Ap-toppene som unødvendig og uklok retorikk mot sin egen regjering. Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener Bøhler nå har sagt så mye han ikke har støtte for i partiet, at han bør melde seg ut og i stedet bli Frp-er.

— Men hvis Arbeiderpartiet virkelig mener dette, vil vi være klare til å samarbeide. Da har vi flertall uansett hvilken regjering vi ender med etter valget, sier Amundsen til Dagbladet. (©NTB)