220 representanter stemte for lovforslaget lørdag kveld lokal tid, mens 215 stemte mot. Dermed er den største overhalingen av USAs helsevesen på et halvt århundre ett viktig skritt nærmere å bli virkelighet.De demokratiske representantene klappet og jublet da forslaget hadde fått de nødvendige stemmene. Én republikaner brøt med sitt parti og stemte «ja», noe som betyr at president Barack Obama formelt sett kan hevde å ha oppnådd en form for tverrpolitisk støtte.

Presidenten omtaler avstemningen som historisk og sier han er sikker på at reformen vil bli endelig vedtatt innen utgangen av året.

Det gjenstår imidlertid flere hindringer før Obama kan sette sin signatur på lovforslaget. Blant annet må det godkjennes i Senatet, hvor det etter alt å dømme vil bli vanskeligere for Demokratene å sikre det nødvendige flertallet.

En omfattende reform for å skaffe alle amerikanere helseforsikring har vært ett av president Barack Obamas sentrale mål siden han ble valgt for ett år siden. Den foreslåtte helsereformen innebærer at 36 millioner amerikanere som i dag ikke har helseforsikring, vil bli forsikret. (©NTB)