Nazareth er bekreftet til Dark Season 25. oktober. I 2013 måtte vokalist Dan McCafferty gis seg på grunn av helsen, og ble erstattet av Linton Osborne. Foto: marc marnie

23.-25. oktober går Dark Season av stabelen. Nazareth og Boney M er bekreftet som headlinere.

— Det er litt staselige navn. Nazareth skulle komme i fjor, men ble forhindret på grunn av sykdom, så vi er veldig glade for at de kunne komme i år. Jeg tror folk kan vente seg knallende show av begge to, sier Liv Håland, festivalsjef for Dark Season.

— Det er to eldre navn dere annonserer. Kan du si noe om festivalprofilen?

Nazareth er bekreftet til Dark Season 25. oktober. I 2013 måtte vokalist Dan McCafferty gis seg på grunn av helsen, og ble erstattet av Linton Osborne. Foto: marc marnie

— Vi prøver å ha en bredde i både sjanger og musikkstil. Vi har kjørt retromusikk flere ganger, og det virker som om folk synes det er gøy å høre artistene de hørte på i ungdommen. Men det blir også noe for den yngre garde på Kick.

- Imponert

Boney M ble dannet i Tyskland i 1972, og bestod av de jamaicanske sangerne Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie Williams og Bobby Farrell. Gruppa oppnådde stor suksess innen disco-sjangeren på 1970-tallet. Boney M er kjent for sanger som «Daddy Cool», «Sunny», «Rivers of Babylon». Boney M har siden 70-tallet bestått av ulike personer.

De spilte på Dark Season i 2012, med Liz Mitchell i spissen.

— Jeg ble skikkelig imponert. Hun leverer så det holder, sier Håland, som har store forventninger til de to headlinerene.

Fædrelandsvennens musikkanmelder, Roy Søbstad, gav konserten terningkast fire, og skrev følgende:

«Noen stor musikk- eller konsertopplevelse er Boney M. anno 2012 aldri i nærheten av å skape. Men som fest er det overmåte vellykket. Dessuten blir man full av beundring for Liz Mitchell».

Eneste konsert i Norge

Boney M spiller 24. oktober på Caledonien Hall og Nazareth spiller den 25. på samme sted. Nazareth spiller kun en konsert i Norge i år, og den blir i Kristiansand.

Nazareth er et rockeband fra Skottland, som ble dannet i Dunfermline i Skottland i 1968. Bandet hadde sin glansperiode på 1970-tallet, og ble først virkelig populære da de slapp albumene «Razamanaz» i 1973, og «Hair of the Dog» i 1975. «Love Hurts» ble en av bandets mest populære singler. Bandet fortsatte å gi ut plater ut over 80- og 90-tallet, men med stadig lengre mellomrom. Nazareth har gitt ut 22 studioalbum, og det siste, «Big Dogz» ble sluppet i 2011. I 2013 måtte vokalist Dan McCafferty gi seg i bandet på grunn av helsen. Linton Osborne har nå tatt over som vokalist.

- Mindre og mer kompakt

I fjor gikk Dark Season med underskudd, og Haaland har fått beskjed fra sponsorene om at Dark Season hadde for mange scener og artister. Derfor går festivalen i år ned på antall scener. Det blir konserter i Domkirka, i Caledonien Hall og i Loungen. Det blir en headliner per kveld, pluss en mindre artist som oppvarming nesten alle kveldene.

— Årets festival blir mindre og mer kompakt. Vi satser på fulle hus på de scenene vi har. Vi håper at årets festival vil gå bedre. I fjor virket det som om det kolliderte med mye annet. Vi er tydeligvis ikke alene om å arrangere konserter på denne tida lenger, sier Liv Håland.