Han mente at man snart måtte iverksette en slik dødsdom av en jødisk soldat — bl.a. for å vise verden at man ikke var en rasistisk stat. Diskusjonen på regjeringskonferansen den gangen endte dog med at man avskaffet bruk av dødsdom i Israel i 1954, ifølge den israelske avisen Haaretz i år.

Rasistene i nasjonalforsamlingen

I dag sitter de samme rasistene i nasjonalforsamlingen, Knesset, og i regjeringsapparatet. Reaksjonene på det nylige drapet på en såret og forsvarsløs palestiner i Hebron viser hvordan det står til i den jødiske staten i dag.

I forbindelse med de pågående angrepene fra palestinske ungdommer og barn på israelske sivile og soldater, har det vært hevdet at israelske soldater og settlere henretter angriperne etter at de har blitt «nøytralisert» - for eksempel når de ligger sterkt såret og blir skutt med mange ekstra skudd.

Les også :

I påsken ble et slikt drap filmet av en modig palestiner — en av mange palestinere på Vestbredden som har fått kamera av den israelske organisasjonen Btselem for å dokumentere overgrep fra settlere og israelske soldater.

Rasistisk settler

Den ene angriperen var død, mens den andre lå hardt såret og nesten urørlig på asfalten. Israelske ambulanser var til stede, førstehjelpsfolk, militære og settlere gikk omkring og enset ham ikke. De hadde hjulpet en såret israelsk soldat, men en såret fiende rører de ikke.

Tvert imot, det kommer en kjent og ekstremt rasistisk settler, Baruch Marzel, inn i bildet. Han sier; «This dog is still alive». Kort etter tar sanitets(!)soldaten Elor Azaria ladegrep og skyter palestineren gjennom hodet fra et par meters hold. De omkringstående israelere synes ikke å bry seg i det hele tatt.

Flere regjeringsmedlemmer har utropt soldaten til helt, og støttekonserter og demonstrasjoner har vært avholdt.

Den israelske debatten etterpå har vært svært lite tiltalende. Statsminister Netanyahu fordømte først drapet, i likhet med hærsjefen - som tidligere hadde fått kritikk fra høyresiden da han uttalte at det var feil å tømme geværmagasinet i en uskadeliggjort 16-årig ungjente. Etter hvert oppdaget Netanyahu at han var på kant med egne velgere og sitt politiske støttelandsskap i regjeringen. Han begynte å moderere sin kritikk, støtte soldaten og flere ganger ringe og uttrykke sin støtte til familien til morderen.

Fikk nettopp permisjon

Flere regjeringsmedlemmer har utropt soldaten til helt, og støttekonserter og demonstrasjoner har vært avholdt. Anklagen har blitt nedjustert fra overlagt drap til uaktsomt drap etc. At soldaten via sine aktiviteter i media har vist sympati for den rasistiske og terrorlistede Kach/Kahane-bevegelsen synes ikke å slå negativt ut. Morderen fikk nettopp permisjon i den jødiske påsken og kom hjem til familie og nabolag som en helt.

Drapet og etterspillet er sterkt medvirkende til at tradisjonelt liberale jøder i USA i økende grad sier at de ikke lenger kan støtte det som foregår i Israel. På lang sikt er det det som skal til om man skal få noen rettferdig løsning i Palestina. Kanskje kristensionister på Sørlandet også snart forstår hvilket rasistisk eksperiment det er de støtter.