Tirsdag innrømmet Malthe-Sørenssen at han lurte Arne Treholt og advokat Harald Stabell ved å bruke en tidligere straffedømt 51-årig svensk familiefar som fiktiv etterretningsagent. Nå erkjenner den samme 51-åringen at han var innblandet i arvesaken mot advokat Mona Høiness, skriver VG.

Saken mot Høiness ble avsluttet i lagmannsretten i 2014, da testamentet til avdøde Synnøve Urdahl ble erklært gyldig. Urdahl testamenterte hele sin formue til Høiness, men kvinnens slektninger hevdet Urdahl ikke var åndsfrisk nok til å formulere testamentet.

Striden førte til at Malthe-Sørenssen ble hentet inn som slektningenes utreder i 2012. I en epost til det avdøde ekteparet Urdahls familie hevdet Malthe-Sørenssen at han hadde dokumentasjon som kunne motbevise gyldigheten av Synnøve Urdahls testamente.

Dokumentasjonen var angivelig hos en kilde i Dubai, som var i besittelse av en PC han hevdet hadde tilhørt Høiness. 51-åringen hevder at Malthe-Sørenssen ba ham om å spille denne falske kilden i bytte mot pengene Malthe-Sørenssen skyldte ham.

Malthe-Sørenssen har unnlatt å besvare VGs gjentatte henvendelser, skriver avisen. (©NTB)