— Jeg var ikke i tvil om at det skulle bli scoring da jeg ble spilt gjennom. Det var en deilig følelse å være tilbake i kampen, sier Lene Mykjåland til NTB etter kampen.

Mykjåland fra Kristiansand var blant banens beste spillere da Lillestrøm slo Trondheims-Ørn 3-1 i kvinnenes cupfinale lørdag. Mykjåland sto både for Lillestrøms utlikning og for den målgivende pasningen som førte til at Isabell Herlovsen satte inn kampens siste mål. I tillegg bidro hun med meget godt spill, og Mykjåland hadde flere muligheter til å score i finalen i Telenor Arena. Med seieren lørdag har Mykjåland og Lillestrøm tatt «the double» ved å vinne både cupen og serien denne sesongen.

Får skryt fra treneren

Lillestrøm-trener Monica Knudsen, fra Fevik, er veldig fornøyd med Mykjålands spill.

— Hun kroner en solid sesong med godt spill i dag. Det viser hvilken fantastisk spiller hun er. Det var veldig gøy, sier Knudsen til Fædrelandsvennen.

Knudsen var også veldig fornøyd med å sikre sesongens andre tittel.

— Det er en god følelse å lykkes. Vi har jobbet jevnt bra gjennom hele sesongen, og det har sikret oss to titler, sier Knudsen.

Skal feires

Knudsen synes spillet i første omgang var svakt, men at det tok seg opp.

— Det er sterkt at vi snur det i andreomgang, mener Knudsen.

Da Fædrelandsvennen snakker med Knudsen lørdag er hun på vei til bankett. Utover kvelden skal det feires.

— Stemningen i garderoben etter kampen var veldig bra. Det blir en bra feiring i kveld, sier Knudsen.

Trondheims-Ørn scoret først

Selv om det var seriemester Lillestrøm som på forhånd var favoritter til å ta seieren i cupfinalen for kvinner, var det Trondheims-Ørn som fikk det første målet i Telenor Arena lørdag. I en jevn førsteomgang der begge lag hadde sjanser til å score, fikk Trondheims-Ørn først hull på byllen etter en corner som Lisa-Marie Karlseng Utland satte i mål. Ingen av lagene maktet å score flere før pause, og Trondheims-Ørn kunne ta med seg ledelsen til pause.

Snudde på to minutter

Over i andreomgang tok Lillestrøm overtaket i kampen. Ti minutter ut i den andre omangen startet Lillestrøm snuoperasjonen. Først var det Herlovsen som spilte gjennom Mykjåland som satte inn utlikningen etter 56 minutter. Bare to minutter senere kom nok en målgivende pasning fra Herlovsen, men denne gangen var det Mimmi Matilda Löfwenius som fikk æren av å sette ballen i mål.

Spikeren i kista kom etter 76 minutter. Mykjåland flikker et innlegg fra Emilie Bosshard Haavi videre til Herlovsen, som klarer å sette ballen inn helt nede ved stolperota. 3-1 ble også sluttresultatet, og dermed ble Lillestrøm cupmestere.