Trenden fra de første i rekken av delstater som holder nominasjonsvalg er klar: Donald Trump ligger langt foran sine motstandere.

— Takk, Georgia, tvitret Trump umiddelbart etter at han ble utpekt som den sannsynlige vinneren i Georgia. Men det er ikke bare i Georgia at Trump gjør det skarpt. CNNs prognose utpeker mangemilliardæren som vinner i Alabama, Tennessee, Massachusetts, Georgia og Virginia.

Trump leder også knepent i Arkansas, men det er for tidlig å spå utfallet. Det er også for tidlig å erklære en vinner i Oklahoma, hvor Ted Cruz leder. Cruz er også ventet å vinne i hjemstaten Texas. I Vermont ser det også ut til at Trump kan vinne, men der er det foreløpig for jevnt mellom ham og John Kasich til å si noe sikkert om utfallet.

De foreløpige prognosene tyder på at Hillary Clinton gjør et solid valg på demokratisk side. Hun utpekes til vinner i Georgia, Virginia, Alabama, Arkansas og Tennessee.

Bernie Sanders ser imidlertid ut til å høste nok oppslutning til at han ennå ikke kan avskrives helt som en reell utfordrer. Den 74 år gamle senatoren ser ut til å vinne solid i hjemstaten Vermont. I tillegg vinner han i Oklahoma og Massachusetts, ifølge CNN. (©NTB)