Siden forsvant onsdag. Både arrangementets twitter-konto og nettside er oppe.

— Prøver å stanse festivalen

Torsdag ettermiddag sender Morten Johansen følgende pressmelding til Fædrelandsvennen

«Vi registrerer at det finnes krefter som ønsker å sette en stopper for jubileumsfesten til Quartfestivalen og Kristiansand neste sommer, med blokkering av Facebook-aktivitet som siste utvikling. For å unngå enhver fremtidig misforståelse, vil Quartfestivalen AS heretter kun bruke navnet Quartfestivalen i alle sammenhenger - tilsvarende vårt beskyttede foretaksnavn.»

Han skriver videre:

«Vi er klare med flere artistslipp allerede før jul, og planleggingen av neste sommers jubileumsfest fortsetter med uforminsket styrke. Prosessen med å få gjenåpnet eksisterende Facebook-arrangement pågår, men inntil videre vil nyheter og artistslipp skje via www.quartfestival.no og Facebook-siden ”Sørlandet Live”. Billettsalget fortsetter på Billettservice. »

11. november kunne Toffen Gunnufsen stolt fortelle at det blir Quart-jubileum på Odderøya til sommeren. Problemet er bare at festivalen ikke har rettigheter på navnet. Foto: Torgeir Eikeland

NavnestridDet ble jubel da Toffen Gunnufsen tidligere i høst kunne fortelle at det ville blir arrangert en festival i anledning 25-års jubileet til Quart-festivalen. Quart25 skal etter planen gå av stabelen 28. og 29. juni på Odderøya. Underworld og Leftfield er allerede annonsert.

Problemet er bare det, og som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet, at Quart25, eller Quartfestivalen AS, ikke sitter på navnerettighetene for merkevaren Quart. Det gjør Trond Aage Nyhus, tidligere daglig leder for Odderøya Live.

— Mangel på respekt

I en e-post skriver Trond Aage Nyhus følgende til Fædrelandsvennen:

"Jeg kan skjønne at Toffen føler seg nær knyttet til merkevaren hanen gang var med å bygge opp, men likevel må både han og MortenJohansen følge se spilleregler som er har bestemt i lov. Hvis noenønsker å bruke andres varemerker, er de henvist til å spørre omtillatelse før man bruker dem. Det er ikke bare påbudt ved lov, deter også vanlig folkeskikk.

Når de nå svarer med å henge meg ut somen prøver å ødelegge festen, så er det åpenbart at de harfullstendig mangel på både manerer og respekt for norsk lov. Menerde at jeg har gjort noe galt? På grunn av deres utroligerespektløse opptreden og avvisning av enhver dialog, må jeg nådessverre bruke de nødvendige, juridiske virkemidler for å ivaretarettighetene".

Hverken Morten Johansen eller Trond Aage Nyhusønsker å kommentere saken utover sine skriftlige uttalelser.

Overprøver kravet

17. november ble aksjeselskapet Quartfestivalen AS registrert i Brønnøysundregistrene. Her er Morten Johansen oppført som både styreleder og daglig leder. Det er så langt ikke registrert noen øvrige styremedlemmer.

Trond Åge Nyhus har hatt rettighetene til Quart-navnet siden 6. januar 2010. Foto: Torgeir Eikeland

Fem dager etter at det ble kjent at Nyhus gjorde krav på navnet, søkte Quartfestivalen AS Patentstyret søknad om bruken av varemerkenavnet «Quartfestivalen».4. desember søkte Quartfestival AS om en administrativ prøving avvaremerket Quart. I søknaden skriver Quartfestivalen AS at det ikkeer riktig at Nyhus har rettighet til navnet Quartfestivalen, men atdet er riktig at varemerket "Quart" står registrert på ham.

"Manregistrerer imidlertid at Nyhus ikke engang har brydd seg med å fådette varemerket overført til seg selv iht. denne avtalen, noe somogså er betegnende for at dette varemerket ikke på noen måte harvært i bruk siden 2009. Således kan man ikke se at det er noenforvekslingsfare mellom det nå omsøkte «Quartfestival» og dettidligere registrerte «Quart».", skriver Quartfestivalen AS.

Sakener ikke ferdigbehandlet hos Patentstyret ennå.