Det skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

— Vi har grunn til å tro at hovedmistenkt har omsatt narkotika over lang tid og i langt større kvantum enn det vi har beslaglagt så langt, sier avsnittsleder for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, Thor Atle Pedersen.

Det var i november at politiet aksjonerte mot et narkotikamiljø i Lyngdal. Miljøet skal ha forgreininger i både Vest- og Aust-Agder.

I etterforskningen har det kommet fram at den hovedmistenkte har hatt flere ungdommer som medhjelpere til å distribuere narkotikaen i Agder-fylkene.

— Den hovedmistenkte har stilt biler til disposisjonen overfor sine medhjelpere. Det er svært bekymringsverdig at ungdom i tidlig 20-årene har vært med på så alvorlig kriminalitet, sier Pedersen i pressemeldingen.

I aksjonen 3. november ble det gjort beslag i betydelige mengder pulverstoff, opplyser politiet.

Ungdommer involvert

Seks personer ble pågrepet i den koordinerte aksjonen i november, der rundt 30 polititjenestemenn deltok.

— Dette er et spesielt miljø i Lyngdal, som politiet har etterforsket, og som vi mener har hatt omgang med narkotika, sa politiadvokat Jørgen Henriksen i november til Fædrelandsvennen.

Tirsdag 10. desember ble ytterligere to personer pågrepet. Hovedmistenkte i saken har vært kjent for politiet, skriver de i pressemeldingen.