I denne bilen fant tollvesenet 67 fugler. Bilføreren kunne ikke vise frem tillatelse fra Mattilsynet, og derfor ble fuglene beslaglagt. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: — Mannen (52) kom med SuperSpeed ved midnatt, forklarer tollsjef Helge Breilid til Fædrelandsvennen.

Tollsjef Helge Breilid bak de beslaglagte fuglene. Foto: Kjetil Nygaard

Mannen gikk på rød sone, og skulle fortolle øl.— Vi valgte likevel å foreta en kontroll av bilen, og det ble etter hvert funnet 67 fugler og 175 kilo fuglefor, sier Breilid.

Kjørte på rødt

Ifølge tollsjefen er det vanlig at folk kjører på rød sone og fortoller noe, men har mer i bilen. Men 67 fugler hører til sjeldenhetene.

Et titalls kanarifugler var blant de beslaglagte fuglene. Foto: Kjetil Nygaard

— Det var en personbil med henger. Tollbetjentene fant først fugleforet og flere fuglebur på hengeren. Etterhvert som vi gravde oss ned i bagasjen, ble fuglene ble oppdaget i flere kasser under noe pledd bak i bilen, forteller Breilid.52-åringen er opprinnelig tysk, men bor nå i Rogaland..

Kanarifugl, duer og vaktler

Ifølge Mattilsynet er det flere kanarifugler og diamantduer, i tillegg til fire vaktler og en ukjent fugl.

Politiet hentet 52-åringen klokken 02.30 i natt, og tok han med seg til arresten.

Kan bli avlivet

Seniorinspektør og veterinær Rivert Ilievski i Mattilsynet inspiserte fuglene onsdag formiddag.

Seniorinspektør og veterinær Rivert Ilievski i Mattilsynet undersøker saken, men sier fuglene kan bli avlivet. Foto: Kjetil Nygaard

— Vi jobber med å finne ut av hva som har skjedd. Det foreligger en tillatelse til å importere 19 fugler fra Mattilsynet i Rogaland, men foreløpig vet vi ikke om han har søkt om tillatelse for resten av fuglene, sier han.Mattilsynet tok ikke med seg fuglene fra Tollvesenets lokaler på Hampa onsdag morgen.

— Hvis ikke eieren kan legge frem dokumenter på at de er friske, blir de nok mest sannsynlig avlivet. Men vi må undersøke saken ytterligere før vi konkluderer, sier Llievski.