— Som dere, mine fans, vet, skal jeg etter planen spille i Greensboro, North Carolina denne søndagen. Som vi også vet, har North Carolina nettopp godkjent HB2, som mediene refererer til som «the bathroom law», innleder Springsteen et innlegg på sitt nettsted.

Den nevnte loven bestemmer at transpersoner ikke selv får velge hvilket toalett de vil bruke på for eksempel en restaurant eller en skole. Alle er pliktige til å velge toalett etter sitt biologiske kjønn, en regel som angivelig er opprettet for å beskytte kvinner mot at biologiske menn benytter seg av kvinnetoaletter.

— Like viktig er det at loven angriper LHBT-borgeres rettigheter til å gå til søksmål når deres menneskerettigheter blir brutt på arbeidsplassen. Ingen andre i North Carolina må tåle en slik byrde ... Jeg føler at tiden er inne for at jeg og bandet viser solidaritet til disse frihetskjemperne. Som et resultat av dette, og med de dypeste unnskyldninger til våre dedikerte fans i Greensboro, har vi avlyst søndagens konsert, skriver Springsteen og legger til:

— Noen ting er viktigere enn en rockekonsert, og én av de tingene er kampen mot fordommer og intoleranse.

LHBT er den norske forkortelsen for lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner. (©NTB)