Britenes lidenskap for pengespill er velkjent, så det burde ikke komme som noen overraskelse at de også vedder om penger når landet skal ta stilling til fortsatt medlemskap i EU. Bookmakerne regner med at det vil bli satset 100 millioner pund — over 1,2 milliarder kroner - innen resultatet blir kjent fredag morgen.

55 år gamle Stephen Jones har tenkt å stemme nei til fortsatt EU-medlemskap, men har satset penger på motsatt utfall av torsdagens folkeavstemning.

— Hvis vi fortsatt skal være med i EU, så får jeg i hvert fall en viss kompensasjon, sier han. Jones forventer i så fall en «trøstepremie» på rundt 3.000 pund.

— Men den virkelige seieren for meg er om vi forlater EU.

Lewis Davey i tippeselskapet Paddy Power sier EU-avstemningen er det største politiske pengespillhendelsen noensinne. Det spilles langt mer denne gangen enn da skottene stemte over en mulig løsrivelse fra Storbritannia i fjor. Bettingselskapene har stort sett fulgt finansmarkedenes forventninger til hvordan avstemningen vil ende. Selv om det er svært jevnt på tampen, mener både Betfair og William Hill at det er rundt 75 prosent sjanse for at britene velger å bli i EU. (©NTB)